red u kuhinji

10 odličnih načina kako organizirati začine

U ključnom ste trenutku pripreme obroka i nikako ne uspijevate iskopati začin koji vam treba? Vaš ormarić sa začinima u takvom je kaosu da više ni ne prepoznajete pola njegova sadržaja? Vrijeme je da svoje namirnice dovedete u red, a to znači da je došao trenutak da stavite sve svoje začine na jedno mjesto i prebacite ih u funkcionalne posudice primjenjujući pritom jednu od praktičnih metoda organizacije koje će vam olakšati da u svakom trenutku pronađete ono što tražite. Pogledajte ove pametne načine kako pospremiti svoje začine koji će vam olakšati život i uljepšati kuhinju!

Čuvajte ih u limenim kutijicama koje možete slagati

Stavite sve svoje začine u jednake kutijice koje možete slagati jednu na drugu, a potom ih označite s prednje kako biste točno znali što se u njima nalazi.

Nabavite umetke za ladice

Ako biste radije uštedjeli na prostoru u ormarićima, smjestite svoje začine u ladicu koristeći se umetkom koji će držati vaše bočice sa začinima na mjestu.

Označite čepove bočica sa začinima

Još jedno rješenje za skladištenje začina u dubljoj ladici jednake su bočice čije ćete poklopce prebojati crnom bojom koja stvara efekt školske ploče, a potom označiti nazivima začina za lakše snalaženje.

Magnetska traka s unutrašnje strane vrata ormarića

Oslobodite police u kuhinjskom ormariću tako što ćete postaviti magnetsku traku s unutrašnje stranice vrata, a potom smjestiti svoje začine u metalne kutijice te pričvrstiti na traku.

Magnetska traka s donje strane ormarića

Ako imate puno prostora ispod svojih visećih elemenata, pokušajte dodati magnetsku traku iz prethodnog primjera s donje strane ormarića te pričvrstiti začine za nju pomoću metalnih poklopaca bočica.

Moć magneta unutar posudica

Svoje začine možete i izložiti pogledima u zanimljivoj heksagonalnoj mreži koja nastaje kada ove staklene posudice iz online Etsy dućana Gneiss Spice pričvrstite na ravnu metalnu površinu pomoću magneta koji se nalaze s unutarnje strane poklopca svake posudice.

Polica za začine na izvlačenje

Polica poput ove na fotografiji omogućuje vam da uredno posložite svoje zalihe unutar kuhinjskog ormarića, a potom ih s policom jednostavno izvučete van dok kuhate za lak pristup.

Objesite svoje začine

Još jedan način kako možete iskoristiti prostor ispod svojih ormarića - dodajte kukice za vješanje na zid ispod ormarića (ili čak s unutarnje strane vrata) te objesite ih pomoću malo žice.

Držač za epruvete sa začinima

Svoje začine možete pospremiti i u male epruvete te ih postaviti na zid kako biste oslobodili ladice, police i radnu površinu, a pritom dobili odličan detalj uređenja.

Dodajte svojoj kuhinji tajni ormarić za izvlačenje

Ako zaista želite uložiti u svoj sustav organizacije začina, izradite usku ladicu na izvlačenje koju ćete ugraditi među svoje ormariće za efektan način skladištenja.

Izvor: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 09:33