MAKNITE IH VEĆ DANAS...

10 stvari kojima u vašem hodniku uopće nije mjesto

Riješite se ovih nepotrebnih stvari i pretvorite svoj hodnik u pravu oazu dobrog stila!

Hodnik je prva prostorija u koju ulazimo te upravo na njegovom temelju stječemo prvi dojam o uređenju ostatka interijera. Međutim, to nije sve. Način na koji izgleda hodnik mnogo nam može reći i o samim vlasnicima kuće ili stana. Bez obzira na sve to, hodnik je često zanemareni dio doma, a kako bismo vam pomogli da to ne bude slučaj i kod vas, donosimo vam popis svih onih stvari koje zapravo uopće ne trebate imati u hodniku.

U samo 20-ak minuta, iz svoga hodnika možete maknuti apsolutno sve one stvari kojima tamo nije mjesto te vam samo nepotrebno stvaraju nered koji ne izgleda nimalo lijepo.

Krenite od samog početka ulaza, odnosno hodnika. Name, bilo da je riječ o predsoblju, blagovaonici, području garderobe ili pak zidnom prostoru, prvo je pravilo jasno i vrlo jednostavno - krenite od samog početka kako bi vam 'organizacija' hodnika prošla što brže, ali jednako tako i što manje stresno.

Zatim potražite sve ove stvari koje ćemo navesti u nastavku. Njima, naime, uopće nije mjesto u vašem hodniku, a posebno je to slučaj kada se radi o vrlo malom prostoru ograničene kvadrature.

1. torbice, ruksaci i novčanici

2. sitni novac, rezervni ključevi

3. razbacane cipele, tenisice i čizme

4. kaputi i jakne koje trenutno ne nosite

5. glomazni, preveliki namještaj

6. stari prospekti i reklamni letci restorana

7. stari računi

8. časopisi i novine koje više ne mislite čitati

9. šminka i ostali kozmetički preparati

10. smeće koje stalno odgađate iznijeti iz stana

Sve ove stvari koje smo spomenuli u životnom prostoru mogu prouzročiti dojam prenatrpanosti i nereda, a to neće izgledati lijepo. Osim toga, mnoga istraživanja pokazala su da preveliki nered u prostoru znatno utječe na naše raspoloženje i motivaciju tijekom dana.

Sve ono što više ne koristite, nije vam ni potrebno. Zato sav taj višak bacite ili donirajte (ovisno o tome u kakvom se stanju te stvari nalaze), a preostale stvari jednostavno preselite na neko drugo, mnogo prikladnije mjesto u svome domu.

Foto: Apartment Therapy.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 20:47