Nova godina, novi početak

11 stvari koje možete isti tren izbaciti iz ormara

Nova godina je novi početak koji ne može biti potpun bez pročišćavanja naših životnih prostora od suvišnih stvari. Od kuhinjskih ormarića, smočnica, tavana i podruma pa do garderobe, došao je savršeni trenutak da dobro pregledamo sve što posjedujemo i odlučimo što od toga svega možemo donirati, pokloniti ili baciti. Neka vas osjećaj olakšanja koji ćete proživjeti kada vaš prostor napokon prodiše potakne da se pozabavite s vlastitim ormarom, a u nastavku pogledajte kojih se stvari ovaj tren možete riješiti i to bez imalo grižnje savjesti!

Stari kostimi za maškare

Od zabava za djecu, razuzdanih tuluma i djevojačkih proslava sačuvali ste različite kostime koje već godinama niste obukli, čak ni kada ste imali priliku za to? Vrijeme je da ih donirate i oslobodite svoj prostor!

Stvari koje ste dobili na poklon, a koje vam se nikada nisu sviđale

Sasvim je razumljivo da osjećate krivnju što se želite riješiti premalog pulovera koji vam je baka poklonila, tirkiznog šala koji se vašoj prijateljici činio kao odličan poklon za vaš rođendan i sličnih stvari, no budite realni u vezi prostora koji imate na raspolaganju i riješite se stvari koje nikada nećete nositi. Šanse su doista velike da su vaši članovi obitelji i prijatelji već zaboravili što su vam poklonili i neće vam zamjeriti, niti primijetiti da ste nešto bacili.

Rastegnuta odjeća

Nema smisla držati u ormaru odjeću koju ste iznosili i čije stanje jasno pokazuje da je vrijeme za nabavku novih stvari.

Stvari koje čuvate jer ste ih puno platili

Sigurno ste za neku svadbu odlučili kupiti vrtoglavo visoke pete koje ste masno platili ili ste se jednostavno zaljubili u neki komad koji se zapravo uopće ne uklapa u vaš stil odijevanja te nikada niste uspjeli osmisliti savršenu kombinaciju da ga doista i odjenete. Razumljivo je da vas "boli" što ste potrošili puno novca, ali bolje osloboditi prostor za stvari koje ćete doista obožavati nositi! Nenošene komade uvijek možete pokušati prodati te tako vratiti dio uloženog novca.

Cipele u kojima ne možete hodati bez ozljeda

U svakom se ormaru skriva barem jedan par preuskih cipela na petu u kojima izgledamo sjajno, no u kojima ne možemo napraviti ni tri koraka bez da nas sve počne žuljati. Vrijeme je da se riješite svih cipela koje prije izlaska isprobavate, ali se nikada ne usudite doista obuti jer znate da ćete cijele večeri patiti od bolova.

Potrgana, izblijedjela i oksidirana bižuterija

Vaš nakit vam redovito ostavlja zelene tragove na koži, godinama već planirate popraviti neke komade, a pojedine narukvice i ogrlice od plastike sasvim su promijenile boju? Vrijeme je da ih bacite u smeće!

Besplatne majice

Promotivni materijali često uključuju i besplatne majice s kratkim rukavima koje se znaju nakupiti u našim ormarima, a čuvamo ih kao odjeću "za po doma" koju na kraju nikada ne odjenemo. Pročistite svoje police i riješite se reklamne odjeće!

Odjeća za radove

Ne želite okopavati vrt ili bojati zidove u svojoj najboljoj odjeći ili u trenirci u kojoj provodite svoje slobodno vrijeme? Sasvim razumljivo, no imajte na umu da u jednom trenutku možete nositi samo jednu kombinaciju pa nema potrebe čuvati punu ladicu umrljanih majici i hlača koje čekaju vaše radne akcije.

Hrpica za popravak

Da doista planirate odnijeti sve cipele koje ste odvojili postolaru i odjeću krojaču da ih popravi, to biste već učinili. Stvari koje čekaju više od šest mjeseci na popravak najčešće su stvari oko kojih niste pretjerano uzbuđeni jer biste ih inače već odavno odnijeli majstoru. Budite realni i oslobodite se tog zadataka.

Besplatne platnene torbe

Često nam bude žao baciti platnene vrećice pa ih spremamo i čuvamo. Skrivene negdje u ormaru uopće ne služe svojoj svrsi pa ih izvucite van, počnite ih koristiti ili ih se napokon riješite.

Stvari koje ste zadržali kad ste posljednji put čistili ormar

Jeste li od posljednjeg čišćenja svog ormara barem jedan od tih komada nosili? Morate i sami priznati da nema smisla zadržavati spomenute stvari i idućih šest mjeseci!

Izvor: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. ožujak 2024 21:20