SKLAD ZA STOLOM

12 feng shui savjeta za stol u blagovaonici

 

U nekim prostorijama se osjećamo bolje nego u drugima. Budući da je blagovaonica dio u kojem se najviše družimo s obitelji i prijateljima uz dijeljenje hrane i dobrih priča, važno je da se i za stolom osjećamo skladno i ugodno.

Stoga vam donosimo 12 savjeta kako da vaš blagovaonski stol bude u potpunosti u skladu s feng shui filozofijom.

1. Odaberite okrugli stol

Feng shui filozofija preferira zaobljene linije, a ne oštre kutove, jer odašilju negativnu energiju. Također, za pravokutnim stolom je uvijek netko „glava“ stola i na taj je način postavljen ako nadređen ostatku stola. Stoga odaberite okrugli stol za kojim će svi biti jednako pozicionirani. Kada osobe sjede u krugu, bolje se povezuju zbog toga što im je olakšan kontakt očima.

2. Odaberite drveni stol

Balans svih pet elemenata u prostoriji idealna je postava svakog interijera. Drveni objekti percipiraju se kao stabilni temelji, kako na estetičkoj razini u prostoriji, tako i psihološki. Stoga odaberite kvaliltetan drveni stol koji odgovara ostatku uređenja vašeg interijera.

3. Izbjegavajte staklene površine na stolovima

Čini se kao dobra ideja prekriti svoj drveni stol sa staklenom površinom, međutim, prema feng shui filozofiji, staklene površine u interijeru izazivaju negativnu energiju. To objašnjenje možemo povezati s činjenicom da smo podsvjesno u stalnoj brizi da će se potencijalno dogoditi nešto što će razbiti staklenu površinu u komadiće.

4. Pripazite na pozicioniranje stola

Ako stol smjestite na točno na liniju između bilo kakve kombinacije vrata i prozora, vjeruje se da sreća, zdravlje i pozitivna energija iz tog djela prostorije jednostavno odlaze kroz vrata i prozore. Ako to ipak nije moguće, na prozore i vrata objesite zvonca ili lampice koje će preusmjeravati pozitivnu energiju natrag u prostoriju.

5. Ne smještajte stol uz zid

Stol bi trebao biti na sredini prostorije, tako da bilo tko može doći do njega i sjesti. Smještanje stola uz zid šalje poruku da dodatne osobe nisu dobrodošle u vaš dom. Istu poruku šalje i premali stol u blagovaonici.

6. Leđa ne smiju biti okrenuta prema vratima

Ako osoba sjedi za stolom, okrenuta leđima prema vratima, ta pozicija u njoj izaziva osjećaj nesigurnost jer niti u jednom trenutku ne zna tko bi potencijalno mogao ući na vrata. A jedna od glavnih stvari feng shui filozofije je ta da da se svi u prostoriji trebaju osjećati ugodno i sigurno. Ako ipak nemate izbora i netko mora biti leđima okrenut vratima, onda nasuprot tog mjesta na zid montirajte staklenu površinu koja će odražavati što se događa iza leđa osobe.

7. Uskladite oblike podmetača s oblikom stola

Iako se čini kao sasvim nevažan detalj, kako bi se dobio osjećaj kontiuiteta, važno je uskladiti oblike podmetača s oblicima stola. Stoga ako se odlučite za okrugli stol, svakako osigurajte i podmetače tog oblika.

8. Koristite feng shui boje

Kombinacije uzoraka i boja vrlo se lako mogu oteti kontroli kada se radi o stolu u blagovaonici. Tanjuri, salvete, stolci… Međusobno mogu izgledati izrazito šareno i neskladno. U feng shui filozofiji boje je važno posložiti prema smislenim značenjima kako bi se postigla pozitivna energija i vitalnost prostorije. Stoga ako se vaš stol nalazi na sjevernoj strani prostorije, koristite plave nijanse za sve dodatne predmete koje stavljate na stol, a ako je više na južnoj strani, koristite nijanse zelene boje. Ako niste ljubitelj boja, možete se držati bijele ili tamnijih nijansi sive kako biste postigli sklad.

9. Koristite jednak broj stolaca

U feng shui filozofiji su generalno parni brojevi oni koji označavaju strukturu, sklad i simetriju. Stoga, iako vas je kod kuće možda neparan broj, svejedno oko stola postavite jednak broj sjedećih mjesta.

10. Stolci ne smiju gledati prema kupaonici

Pogled na kupaonicu negativno utječe na zdravlje cijele obitelji, a ako imate pogled na kupaonicu sa stola za kojim jedete, može utjecati izravno na apetit.

11. Objesite ogledalo koje reflektira stol

U feng shui filozofiji ogledalo igra važnu ulogu u privlačenju pozitivne energije u prostoriju. Stoga ga smjestite tako da se u njemu reflektira stol.

12. Uvijek imajte nešto na stolu

Čak i kada nije vrijeme za objed, na stolu u blagovanici možete držati svježi buket cvijeća ili voće. Tako mu se pridaje značenje i izvan vremena u kojem ga koristite.

Izvor: homedit.com

Foto: Living4media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. ožujak 2024 21:03