MJESTA NIKADA DOVOLJNO

14 rješenja vječnog problema u dječjim sobama

Dodatnog mjesta za pohranu stvari u dječjim sobama jednostavno nikada nema dovoljno.

Igračke, sezonska odjeća, knjige, društvene igre i ostale sitnice kao da se stvore niotkud oduvijek stvaraju problem s pohranom u dječjim sobama. Kao da vam ne bi bilo dovoljno mjesta čak ni kada biste imali duplo veću sobu. Poznat osjećaj?

Zato vam donosimo 20 rješenja pohrane stvari koje možete kombinirati u gotovo svakom interijeru.

Košare

Košare su savršene za male stvari koje bi inače bile posvuda po sobi i učinile da soba izgleda neuredno. Ovako ih možete "sakriti" u košare i riješiti taj problem.

Kockice i ostale sitne igračke

Jedan stolić s policom, nekoliko velikih plastičnih posuda i nema više slučajnog i bolnog stajanja na kockice. Također, od površine stola možete napraviti cestu za aute ili postaviti prostoriju za lutke.

Mjesto ispod kreveta na kat

Krevet na kat koji ispod ima dodatan prostor je idealno rješenje za male sobe. Kada su vaši najmlađi još mali, ispod možete držati igračke, a kada malo narastu, to mjesto može biti njihov radni kutak.

Police i ormarići

Zatvorene komode često izgledaju jako glomazno, posebno u manjim interijerima. Odlično rješenje je komoda koja ima kombinaciju ormarića/ladica i polica.

Male police

Niz malih polica na ono malo prostora pokraj prozora može puno značiti. Na njih, primjerice, možete postaviti na desetke knjiga.

Ugradbene police

Ovo fantastično rješenje neće vam uzeti niti centimetar prostora u sobi, a može biti odlična opcija za knjige i/ili uspomene.

Ispod kreveta

Uložite u krevete koji imaju spremnike ispod kreveta. Tako ćete zasigurno uspješno riješiti problem sezonske odjeće.

Otvorene police

Velike otvorene police koje sežu gotovo do stropa su izvrsno rješenje za sve društvene igre, knjige i sitne igračke. Na dno možete postaviti košare s ostatkom igračaka i tako će vaši mališani uvijek znati gdje im se što nalazi - samo će morati pogledati na policu.

Niz polica

Ako u sobi nemate prostora za otvorene police, postavite niz zidnih polica.

Stare košare

Možete i samostalno osmisliti mjesto za pohranu. Prebojite stare košare i napravite domišljate police.

Police unutar ormara ili vrata

Ne trebaju sve police biti na zidovima. Postavite dodatan prostor za pohranu unutar vrata ormara i ulaznih vrata od sobe.

Velike komode

Ako trenutno nema druge opcije, velike stare komode mogu postati ljepše i prozračne uz nekoliko kantica boja. Prebojite ih iz tamne u svjetlije boje i vaš će interijer odmah izgledati veće i svježije.

Trendi police

Police koje izgledaju kao ljestve trenutno su pravi mali hit u svijetu rješenja za pohranu. Razveselite i svoje najmlađe ovim policama i šarenim košarama na njima.

Rupičasta ploča

Savršena je za postavljanje polica i kuka za vješanje, bez da bespotrebno bušite zidove.

Izvor: House Beautiful

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 11:02