JESTE LI ZNALI?

3 iznenađujuća razloga zašto biste uvijek trebali oprati novu odjeću!

 One Good Thing.com
Koliko vam se puta dogodilo da ste obukli nešto novo, a da to prethodno niste oprali? Naime, istraživanja pokazuju je da je to opasno za vaše zdravlje, a evo i zašto

Oprati ili ne oprati prije prvog nošenja? To je pitanje koje si mnogi od vas sigurno postavljaju kada je u pitanju nova odjeća. Iako većina ne razmišlja o tome, možda ćete nakon ovog teksta promijeniti mišljenje. Naime, postoje čak tri važna irazloga zašto bi bilo pametnije i zašto biste trebali uvijek oprati kupljenu odjeću prije prvog nošenja.

1. Izbjeći ćete puštanje boje

Nova odjeća često zna puštati boju, a to može uništiti ostalu vašu odjeću, bez obzira na to je li riječ o komadima u ormaru ili odjeći koju imate na sebi. Isto tako, ako ne operete odjeću, ta boja može završiti i na vašoj koži. Pranjem u perilici rublja doslovno se rješavate viška nakupljene boje na novoj odjeći i time izjegavate sve spomenute probleme.

Foto: One Good Thing.com

2. Tako se rješavate bakterija

Nikada ne znate gdje se sve nalazila vaša odjeća prije kupnje niti tko ju je sve isprobavao u garderobi. Upravo zbog tog razloga postoji velika vjerojatnost da su se na odjeći s vremenom nakupile razne štetne bakterije i bacili za koje smo sigurni da ih radije želite izbjeći. U tome ćete i uspjeti najnormalnijim pranjem u perilici na srednjoj temperaturi. Sasvim jednostavno!

Foto: One Good Thing.com

3. Ne postoji opasnost od štetnih kemikalija

I još jedan, a možda i najvažniji razlog zbog kojeg biste obavezno morali oprati novu odjeću prije nošenja. To je posebno slučaj s onim komadima odjeće koja dolazi direktno na kožu jer kemikalije koje se koriste za obradu tkanine mogu iritirati kožu.

Izvor: One Good Thing.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 21:10