Hladnjak vam je totalna katastrofa?

3 jednostavna načina za hladnjak kao iz filmova

Mislite da je nemoguće imati organiziran hladnjak? Imajte na umu ova tri jednostavna pravila i rezultat je zajamčen, a sve počinje s dobrim tlocrtom!

Sada kada je toplije vrijeme napokon stiglo u Zagreb, vrijeme je za godišnje proljetno osvježavanje stana. Ako pokušavate održati dom organiziranim, ali volite mijenjati stvari sezonski, dodati nekoliko novih predmeta ili čak krenuti u redizajn sobe, osim pronalaženja savršene noćne svjetiljke ili novih jastučića za sofu, kuhinju ste vjerojatno u potpunosti zanemarili. Kuhinja rijetko dobiva mnogo pažnje i to bez razloga. A o hladnjaku da i ne govorimo. Hladnjak je u mnogim kućanstvima zona katastrofe. Ako ste već pokušali napraviti red, ali bezuspješno, danas ćemo vam otkriti tri jednostavna načina koja funkcioniraju.

Slično kao kod organiziranja doma, sve počinje s izradom plana - to jest tlocrtom hladnjaka. Trebate stvoriti mentalni plan za vaš hladnjak, osiguravajući da sve ima svoje određeno mjesto.

Ne samo da je rezultat tisuću puta više estetski kad otvorite vrata hladnjaka, već je to i strategija koja je zapravo prilično jednostavna za održavanje. Pogledajte razliku!

Želite postići isto? Evo 3 jednostavna savjeta koje trebate imati na umu prilikom izrade vlastitog plana hladnjaka.

1. Koristite čiste spremnike kako biste znali s čime raspolažete.

Kako biste stvarno vidjeli na prvi pogled što imate u frižideru, držite pripremljenu hranu, povrće... u prozirnim posudama i vodu u staklenim bocama (one su ekološki prihvatljivije i ljepše).

2. Držite hranjive namirnice naprijed

Ako stavite više hranjivih stvari na prednju stranu, veća je vjerojatnost da ćete napraviti bolji odabir brzih zalogajčića.

3. Kupujte sezonske proizvode kako biste zadržali namirnice uvijek svježe.

Sezonski promijenite popis prehrambenih proizvoda. Tikvice, šparoge, rotkvice i mladi luk su naši favoriti u proljeće.

Ako ste mislili da je nemoguće imati organiziran frižider, razmislite ponovo. Dobrim promišljanjem organizacije možete imati savršeno funkcionalan frižider, koji će još biti i hranjiviji.

Foto: House Beautiful

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. studeni 2022 20:38