Hladnjak vam je totalna katastrofa?

3 jednostavna načina za hladnjak kao iz filmova

Foto: House Beautiful

Mislite da je nemoguće imati organiziran hladnjak? Imajte na umu ova tri jednostavna pravila i rezultat je zajamčen, a sve počinje s dobrim tlocrtom!

Sada kada je toplije vrijeme napokon stiglo u Zagreb, vrijeme je za godišnje proljetno osvježavanje stana. Ako pokušavate održati dom organiziranim, ali volite mijenjati stvari sezonski, dodati nekoliko novih predmeta ili čak krenuti u redizajn sobe, osim pronalaženja savršene noćne svjetiljke ili novih jastučića za sofu, kuhinju ste vjerojatno u potpunosti zanemarili. Kuhinja rijetko dobiva mnogo pažnje i to bez razloga. A o hladnjaku da i ne govorimo. Hladnjak je u mnogim kućanstvima zona katastrofe. Ako ste već pokušali napraviti red, ali bezuspješno, danas ćemo vam otkriti tri jednostavna načina koja funkcioniraju.

 

Slično kao kod organiziranja doma, sve počinje s izradom plana - to jest tlocrtom hladnjaka. Trebate stvoriti mentalni plan za vaš hladnjak, osiguravajući da sve ima svoje određeno mjesto.

Foto: House Beautiful

 

Ne samo da je rezultat tisuću puta više estetski kad otvorite vrata hladnjaka, već je to i strategija koja je zapravo prilično jednostavna za održavanje. Pogledajte razliku!

Foto: House Beautiful

 

Želite postići isto? Evo 3 jednostavna savjeta koje trebate imati na umu prilikom izrade vlastitog plana hladnjaka.

Foto: House Beautiful

 

1. Koristite čiste spremnike kako biste znali s čime raspolažete.

Kako biste stvarno vidjeli na prvi pogled što imate u frižideru, držite pripremljenu hranu, povrće... u prozirnim posudama i vodu u staklenim bocama (one su ekološki prihvatljivije i ljepše).

Foto: House Beautiful

 

2. Držite hranjive namirnice naprijed

Ako stavite više hranjivih stvari na prednju stranu, veća je vjerojatnost da ćete napraviti bolji odabir brzih zalogajčića.

Foto: House Beautiful

 

3. Kupujte sezonske proizvode kako biste zadržali namirnice uvijek svježe.

Sezonski promijenite popis prehrambenih proizvoda. Tikvice, šparoge, rotkvice i mladi luk su naši favoriti u proljeće.

Ako ste mislili da je nemoguće imati organiziran frižider, razmislite ponovo. Dobrim promišljanjem organizacije možete imati savršeno funkcionalan frižider, koji će još biti i hranjiviji.

Foto: House Beautiful

Tagovi

Izdvajamo

Iz drugih medija