BRZI I JEDNOSTAVNI SAVJETI

4 učinkovita načina zvučne izolacije doma

Ako vas izluđuju bučni susjedi,  postoje "privremena" rješenja pomoću kojih možete izolirati vlastiti interijer, a da pritom ne potrošite mnogo vremena ni novca

Da bismo vam pomogli sa savjetima, za vas smo izdvojili 4 brza i učinkovita načina zvučne izolacije stambenih prostora.

1. Iskoristite police

Knjige i časopisi mogu vam pomoći da izolirate zvuk u domu. Kako? Rješenje ovog problema krije se u policama koje možete postaviti duž cijelog zida koji vas dijeli od bučnih susjeda. Što više knjiga imate, to će izolacija biti kvalitetnija, a zvukovi okoline neće vas toliko ometati u svakodnevnim aktivnostima ili zasluženom odmoru na kraju radnog dana.

2. Na zidove objesite tapiseriju ili zavjese

Ako nemate dovoljno prostora za postavljanje većeg komad namještaja ili polica za knjige, odlučite se za postavljanje tapiserija na zid. Mogu to biti i duge zavjese koje sežu od poda do stropa.

3. Stavite tepihe

U slučaju da neželjeni zvukovi dolaze iz stana ispod vas, idealno rješenje su tepisi. Naime, tepih je savršen način za učinkovito smanjenje buke u prostoriji. Jedan veliki tepih može učiniti čuda tijekom eliminacije neželjene buke.

4. Promijenite raspored stvari u sobi

Jeste li znali da raspored namještaja i predmeta u vašem domu može uvelike utjecati na izolaciju zvuka? Kada postavljate televizor, nastojte ga okrenuti nasuprot zidu koji vas dijeli od susjeda.

Ako vas buka ometa za vrijeme spavanja, promijenite raspored namještaja u spavaćoj sobi. Krevet maknite od susjedovog zida te ga postavite na drugu stranu sobe. Uz to, možete promijenite funkcionalne zone, kao što su radni kutak i prostor za spavanje.

Foto: Pixabay, Fresh Home

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. ožujak 2024 16:52