JESTE LI ZNALI?

5 grešaka zbog kojih (nesvjesno) uništavate svoje ručnike

Pogledajte o kojim se greškama radi!

Vaši ručnici s vremenom postanu tanki i grubi, gube svoju mekoću, a nerijetko se zna pojaviti i onaj neugodni ustajao miris kojeg se možete riješiti samo ponovnim pranjem? Jeste li znali da nekim radnjama i sami pridonosite ovim problemima? Naime, možda radite jednu (ili više njih) od sljedećih pogrešaka, i to potpuno nesvjesno. U nastavku pročitajte o kojim se to greškama radi i pokušajte ih zauvijek izbjeći.

1. Stavljate previše deterdženta

Zbog previše deterdženta za pranje, vaši će ručnici poprimiti neugodan miris. Stvar je u tome što će u tom slučaju ostati vlažni nakon pranja i tako odmah postati mamac za stvaranje dosadne plijesni. Osim toga, ručnik koristimo nakon tuširanja ili kupanja, pa uistinu nema potrebe da pretjerujete s količinom deterdženta. Ako na ručnicima nema tvrdokornih mrlja, pranje vodom bit će sasvim dovoljno.

2. Pretjerujete s omekšivačem

Baš kao i deterdžent, omekšivač također može ostaviti tragove na vašim ručnicima, ali samo ako ga stavite previše. Osim što se zbog omekšivača na ručnicima može stvoriti nešto poput sloja voska, on također sprječava tkaninu da upija vodu tijekom brisanja. Umjesto da omekšivač vaše ručnike održava mekanima, preporučujemo vam dodavanje bijelog octa pri samom ciklusu ispiranja. Naime, ocat je izvrsno sredstvo za omekšavanje odječe, a ujedno uklanja neugodne mirise.

3. Ručnicima brišete make-up

Ako imate naviku ostatak šminke na licu obrisati ručnikom, važno je da znate kako ga to može s vremenom uništiti. Naime, make-up ostaje trajno na vašim ručnicima, bez obzira na to koliko ih i na kojoj temperaturi prali. U tom slučaju jedino što pomaže jest izbjeljivač, ali će zato nakon pranja vaši ručnici biti znatno grublji. te će izgubiti onu svoju mekoću.

4. Perete ih na previsokoj temperaturi

Još jedna od najčešćih grešaka kod pranja ručnika jesu previsoke temperature, pogotovo kada je riječ o pranju šarenih ručnika. Naime, nepisano pravilo glasi da ručnike u boji nikad ne biste smjeli prati na previsokim emperaturama jer će postati grubi. S druge strane, bijelim ručnicima to toliko ne smeta.

5. Sušite ih na pogrešan način

Ako kojim slučajem presušite ručnike, njihova će se tkanina mnogo prije istrošiti. S druge strane, ako ostanu vlažni, riskirate pojavu neugodnog mirisa kojeg ćete se jako teško riješiti. Da biste izbjegli ustajao miris, ručnik nakon svakog korištenja rasprostrite kako u njemu ne ostane nimalo vlage. Ako ručnike sušite u sušilici rublja, uvijek se pridržavajte uputa i dobro ih protresite odmah nakon vađenja iz sušilice. Bit će ugodniji i mnogo mekši za upotrebu.

Izvor: One Good Thing.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 10:54