BEZ SUMNJE

5 kuhinjskih predmeta koje pospremate pogrešno

 

Bez sumnje, kuhinja je najprometniji prostor u domu, zar ne? Razmislite što prvo učiniti kada ustanete? Otvarate li hladnjak ili ne? Ne brinite, svi to napravimo. Jedina je razlika u tome koliko je uredna i kako je organizirana. Očito, puno je lakše i ugodnije kuhati kad svaki element ima svoj mjesto u ladici, na polici ili u ormariću. No, osim što je poželjno da je dobro organizirana, bitno je da nam sve kuhinjske stvarčice neko dulje vrijeme potraju, a ovo je pet stvari koje najčešće pogrešno čuvamo.

Noževi

Sigurno imate sve noževe u ladici. To je jako loše, jer osim što je opasno (možete se i porezati dok ih vadite), noževi se oštećuju kada se dodiruju. Najbolje rješenje je da ih držite na magnetskoj ploči koju možete pričvrstiti na zid. Iznenadit ćete se koliko je praktično I funkcionalno imati noževe u vidnom polju.

Čaše za vino

Uvijek se raspravljalo o tome je li ispravan način pohranjivanja dolje ili gore... Osim ako imate posebnu viseću policu, pohranite ih prema gore, jer je gornji rub najtanji i najosjetljiviji dio čaše.

Tave i posude od lijevanog željeza

Čuvanje jedne povrh druge je ključna pogreška. Metali se izgrebu kada su u kontaktu. Ako nemate dovoljno prostora da ih smjestite na različite police, stavite barem krpu za odvajanje između svake posude.

Ladice

Nemojte napraviti pogrešku slaganjem predmeta u toranj. Beskrajno traganje za namirnicama pravi je gubitak vremena. Ispravan način pohranjivanja je vertikalno, a ako k tome možete podijeliti prostor da stvari ne "lete" već da su uvijek u svom odjeljku, bit ćete nam zahvalni.

Začini

Oduševljeni smo začinima! Problem je u tome što imamo toliko vrsta i toliko različitih formata da su uvijek neuredni. Ideja koju volimo, budući da je funkcionalna i dekorativna, je da ih prebacite u staklene posude. Vrlo je važno da svaki spremnik označite vrstom koja se nalazi u njoj. Ne želite brkati okuse, zar ne?

Foto: cutypaste.com, Shutterstock

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 12:16