TRENDI SAVJETI

5 novih izvrsnih ideja za vaš prazan zid

 DigsDigs.com
Kako prazan zid učiniti zanimljivijim i privlačnijim? Evo nekoliko ideja koje će vam sigurno dobro doći, a vjerojatno vas i inspirirati da sami krenete u akciju!

Prazan zid može rezultirati time da se vaš stambeni prostor doima pomalo dosadnim, hladnim pa čak i nedovršenim mjestom za život. To je, sigurni smo, nešto što NE želite da pomisle vaši gosti kada vam dođu u goste i upravo zbog toga je važno da svaki zid u domu 'popunite' na odgovarajući način. U slučaju da nemate nekih ideja ili se eventualno dvoumite oko njihovog izbora, na pravom ste mjestu.

1. Ogledalo

Iako vam se ovo možda može činiti kao pomalo dosadan izbor za dekoraciju praznog zida, to nije tako. Naime, niste ni svjesni koliko ogledalo može 'tranformirati' cijeli vaš interijer, važno je jedino da vodite računa da se sam izgled ogledala uklapa u postojeći stil vašeg doma. Ogledalo može biti manje ili nešto veće, u profinjenom okviru ili onom klasičnijem, a za što god se odlučili, možete biti sigurni da ćete vidjeti znatnu razliku čim ga stavite na zid. Zašto bi ogledalo imalo isključivo praktičnu funkciju? Ono može biti umjetničko djelo s jedinstvenom geometrijskom strukturom i oblikom, može biti raspored šarenih ogledala ili čak ogledalo s obrubom za postizanje boho ugođaja.

2. Police

Razmišljanje izvan okvira i dosadašnjih mogućnosti uvijek je dobra opcija, naročito kada je riječ o uređenju našeg doma. Zaboravite na klasične 'plutajuće' police i okrenite se nešto drugačijem načinu popunjavanja praznog zida. Isprobajte viseće police na trakama ili vrpcama, a slobodno i potražite veću policu s mnogo različitih odjeljaka koja odlikuje jedinstveni oblik. Mogućnosti su uistinu beskrajne, a usput ćete dobiti i dodatno mjesto za pohranu svojih stvari.

3. Viseći ukrasi

Bilo kakvi zidni ukrasi, a pogotovo ovakvi viseći veliki su trend u svijetu uređenja interijera. S obzirom na to da su karakteristični za boemski stil uređenja prostora, vašem će domu (ako se odlučite za ovakvo ukrašavanje praznog zida) donijeti dašak slobode, opuštenosti i topline. Ne sumnjamo da će vam se svidjeti.

4. Zidne obloge

Prazan zid također možete prekriti teksturiranim materijalom. Danas postoji bezbroj opcija za to, od isklesanih keramičkih pločica, metalnih zidnih ploča, drvenih dasaka, panela pa sve do raznih tkanina - više vrsta materijala nego što sami uopće možete zamisliti. Najpopularniji materijal je, naravno, drvo koje nikada ne izlazi iz mode te svakom prostoru donosi određenu dozu topline i udobnosti.

5. Tapete s uzorcima

Dekorativne zidne tapete sa zanimljivim uzorcima definitivno nikad neće izaći iz mode! A zašto i bi kada izgledaju toliko dobro. Osim što ih je jednostavno staviti, ali i maknuti sa zida nakon što vam dosade, tapete će u potpunosti preobraziti i transformirati vaš dom. Na vama je jedino da odlučite kakav uzorak na tapetama želite, pri izboru prvenstveno vodite računa o tome da previše ne odskaču od stila koji već prevladava u prostoru.

Izvor: DigsDigs.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. ožujak 2024 02:10