OPREMANJE DOMA

5 savjeta i 20 dekorativnih ideja

 

Selidba i uređenje doma nikada nisu jednostavni, jer često moramo donijeti puno važnih odluka u vrlo kratkom vremenu. Od toga što baciti ili pokloniti, a što zadržati za svoj novi dom do same činjenice da ga moramo opremiti i zapravo ne znamo odakle početi. Današnji smo članak posvetili upravo opremanju domu kako bismo vam pomogli u donošenju odluka i preseljenje pretvorite u radostan događaj u vašem životu.

Prilikom preseljenja u novi dom, odaberite dvije prostorije koje će vam biti prioritet i u koje ćete uložiti najviše vremena i novaca. Prema našem iskustvu, to su najčešće dnevna i spavaća soba. Pritom, više se usredotočite na kvalitetu nego na kvantitetu, čak i ako nemate dovoljno novca, neke stvari možete kasnije kupiti. Evo popisa obaveznih stvari za svaku sobu koji vam može pomoći.

Generalni popis

Prije svega, vaš novi dom treba zavjese. Zašto? Zavjese će stvoriti dojam uređenog prostora i osigurati vam potrebnu privatnost.

Drugo, svaka soba u vašem novom domu mora imati najmanje dva rasvjetna tijela. Mogu to biti stropne, podne, stolne ili čak ugrađene svjetiljke. Odabrati možete bilo koju vrstu, bitno je jedino da vam se sviđaju i da ih sve kupite odjednom, kako biste se po prostoru mogli nesmetano kretati i obavljati sve potrebne svakodnevne radnje.

Hodnik

Svaki hodnik treba usku konzolu, ormarić ili klupu, a zatim zrcalo i zidne vješalice. Zrcalo vam omogućuje da provjerite svoj izgled prije izlaska i vizualno stvara dojam većeg prostora. Zidne kuke ili vješalice savršen su dodatak za organiziranje jakni, torbi, šalova i drugih dodataka koje često koristite.

Dnevni boravak

Za dnevni boravak, trebat će vam kauč, stolić za kavu, zidna slika ili fotografija i TV ormarić / police za knjige. Sofa je zvijezda svakog dnevnog boravka, odaberite onu koja će se najbolje uklopiti u prostor, a ako je vaš proračun ograničen, odaberite vintage kauča, obično su kvalitetno napravljena i uvijek ih možete prekriti modernim prekrivačem. Stol za kavu idealan je za posluživanje, održanje knjiga ili časopisa, i to bi trebalo biti vaše sljedeće ulaganje. Osobnost ćete stvoriti lijepim slikama i fotografijama, koje zasigurno već posjedujete samo ih trebate odabrati. TV ormarić vam je potreban ako imate TV, a ako nema televizor, odlučite se za policu za knjige ili ostavite prostor neispunjen, sve dok ne pronađete adekvatan namještaj i ukrase koji će ga učiniti vašim domom.

Kuhinja/blagovaonica

Za kuhinju i/ili blagovaonicu potrebno je niz kuhinjskih ormara, kuhinjski otok (ako imate dovoljno prostora) stol i stolice. Ako imate veliki kuhinjski otok, dodajte stolice. Ako kuhinjski otok nije opcija, stol će vam biti od velike pomoći. Možete ga koristiti za blagovanje, pripremu hrane, a može vam poslužiti kao mini uredski prostor.

Spavaća soba

Za spavaću sobu ćete trebati krevet, noćni ormarić i ako imate dovoljno prostora garderobni ormar za smještaj odjeće. Ako ikako možete investirajte u najbolji madrac koji si možete priuštiti. Zidne police su također dobrodošle u spavaćoj sobi, kao i drage.

Izvor: digsdigs

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 04:03