GREŠKE KOJIH NISTE NI SVJESNI

5 stvari zbog kojih vaš dom izgleda malo i skučeno

 living4media
Ovo su najčešće greške pri uređenju interijera zbog čega vaš dom izgleda manje nego što zapravo jest!

Sanjarite o mnogo većem životnom prostoru u kojem biste uvijek imali dovoljno mjesta za sve svoje stvari i dekoracije kojima planirate ukrasiti svoj dom? Ako vam se, unatoč dovoljno velikoj kvadraturi, vaš interijer i dalje čini malo ili skučeno - možda se problem krije u sljedećem. Naime, postoji nekoliko pogrešaka pri samom uređivanju prostora zbog čega se isti čini mnogo manjim i skučenijim, a sve to potpuno nepotrebno.

1. Odabrali ste pogrešnu rasvjetu

Jeste li znali koliku važnost zapravo ima rasvjeta u vašem domu? A obzirom na to, sasvim je razumljivo da dojam i sam ugođaj u interijeru itekako ovisi o izboru rasvjete. Preslabo svjetlo u vašem domu moglo bi rezultirati time da vaš dom izgleda malo i skučeno.

2. Namještaj vam je prevelik

Ako u svome domu namjeravate stvoriti otvoren i prozračan dojam, vrlo je važno da što je više moguće izbjegavajte prevelik i glomazan namještaj. Naiime, u protivnome bi vaš dom mogao izgledati manje i skučenije nego što to u stvarnosti jestt. Radije odaberite komade namještaja čistih linija i skromnijih silueta koji stambeni prostor ne čine toliko 'teškim'.

3. Ne koristite multifunkcionalni namještaj

Multifunkiconalni namještaj savršeno je rješenje za manje stanove. Osim što štedi prostor, takva vrsta namještaja također je vrlo praktična i za pohranu suvišnih stvari koje će u stanu ili kući izgledati neuredno. Možete birati između višenamjenskih sjedećih garnitura, trosjeda na razvlačenje, fotelja na preklapanje, kreveta s dodatnim ladicama i multifunkiconalnim tabureima.

4. Boje u prostoru su pretamne

Ovo ste sigurno već čuli, a možda potpuno nesvjesno zanemarili. Naime, pretamne boje u prostoru čine ga vizualno manjim i skučenijim, a to je nešto što ne želite, bez obzira na to imate li veći stan ili raspolažete s nešto manjom kvadraturom.

5. Ne rješavate se suvišnih stvari

Gomilanje suvišnih stvari samo će stvoriti nepotreban nered i dojam skučenosti u vašem domu. Kako to spriječiti? Pa, rješenje je zapravo vrlo jednostavno: rješavajte se svih stvari koje ne koristite već ih čuvate 'za svaki slučaj'. Dio stvari koje vam nisu potrebne bacite, a ono što se da koristiti - donirajte.

Foto: Living4media, Instagram

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 11:29