Čarobna atmosfera u domu

6 savjeta kako produžiti 'život' svijeći

 

Sve više vremena provodimo u okružju svoga doma, skriveni od lošeg vremena i hladnoće, spremni malo usporiti ritam koji inače prirodno nameću dugi ljetni dani. Pritom pokušavamo stvoriti što ljepšu i ugodniju atmosferu pri čemu su nezaobilazni detalj ukrasne svijeće koje svojom mekom svjetlošću i ugodnim mirisom pretvaraju naš dom u šarmantno skrovište.

A post shared by TFKselect (@tfkselect) on

Kako bi vaše svijeće dulje gorjele i kako biste iz njih zaista izvukli maksimum, pogotovo ako ste se odlučili počastiti kakvom luksuznom verzijom, donosimo vam šest izvrsnih trikova koje možete primijeniti već danas!

A post shared by Rustik Lys (@rustiklys) on

Kada prvi put zapalite svoju svijeću, pobrinite se da gori barem nekoliko sati! To će pomoći da se gornji sloj voska u potpunosti otopi te da idući put kada ju zapalite gori ujednačeno. Važno je da ne preskačete ovaj korak kako bi se vaša svijeća ravnomjerno trošila.

Nemojte svijeću držati u hladnom kutu prostorije jer će zbog toga brže izgorjeti! Isto vrijedi i za mjesto na blagom propuhu.

A post shared by Adrianna (@alabasterfox) on

Podrezujte fitilj! Što je dulji njen fitilj, to će vaša svijeća brže gorjeti pa ćete njegovim podrezivanjem produžiti njeno trajanje. Podrezivanjem ćete također izbjeći crni dim te spriječiti da se spremnik u kojem se svijeća nalazi pregrijava. Podrežite fitilj nakon svakog korištenja i pripazite da ne bude duži od nekoliko milimetara odnosno da ne bude duži nego što je bio kada je svijeća bila nova!

A post shared by DecorDuet (@decor_duet) on

Nakon gašenja svoje svijeće namjestite fitilj u njeno središte dok je vosak još rastopljen! Time ćete spriječiti formiranje mrlja na spremniku svijeće uzrokovanih gorenjem fitilja preblizu stijenkama.

A post shared by by Lassen (@bylassen) on

Nemojte držati svijeću otvorenom kada ju ne koristite. Umjesto toga vratite izvorni poklopac ili ju prekrijte folijom kako biste spriječili nakupljanje prašine na njenoj površini jer će prašina koja gori smrdjeti jednom kad ponovno upalite svijeću. Ako se prašina već nakupila, upotrijebite vlažnu blazinicu kako biste uklonili nastali sloj prljavštine s površine svijeće.

Očistite stijenke spremnika vaše svijeće! Ako staklene ili metalne stijenke poprime crnu boju jer je svijeća predugo gorjela, a fitilj je bio preblizu rubovima, mokrom blazinicom na koju ste nanijeli toplu sapunicu nježno istrljajte stijenke. Dobro osušite područja koja ste čistili prije nego ponovno upalite svijeću.

A post shared by Nordic Story (@nordic.story) on

Izvor: House Beautiful

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 09:01