KAKO DO BOLJE UREDNOSTI?

6 savjeta za održavanje čistoće i reda u dnevnom boravku

Ne znate kako da vaša dnevna soba uvijek izgleda uredno i lijepo? Ne brinite, tu smo da vam pomognemo pa vam zato donosimo čak šest pametnih načina kako izbjeći nered i kaos u dnevnom boravku

Iako je kuhinja prostorija koju često nazivamo 'srcem' našega doma, dnevni boravak obično je mjesto na kojem se opuštamo i družimo s obitelji ili prijateljima. Međutim, to je ponekad teško ako smo okruženi stvarima kojima tamo nije mjesto i koje samo stvaraju nepotreban nered. Ključ restorativnog životnog prostora je održavanje našeg dnevnog boravka čistim, a mi vam donosimo nekoliko kreativnih i atraktivnih načina kako urediti dnevnu sobu tako da, gotovo uvijek, izgleda čisto i organizirano.

1. Minimalizam kao stil uređenja

'Prenatrpani' prostor mnogo je teže održavati urednim, pospremati i čistiti pa zato već pri samom uređenju dnevnog boravka vodite računa o tome da ne pretjerujete sa stvarima i elementima. Minimalizam kao stil uređenja uvijek je u trendu te se bez problema prilagođava različitim komadima namještaja ili dekoracijama u prostoru.

2. Idite 'vertikalno'

Pogotovo ako je ono što trebate pohraniti više za dekoraciju u prostoru nego za svakodnevnu upotrebu. Vertikalno postavljeni elementi, police i ormari ne samo da privlače pogled ukućana i gostiju, već pomažu u smanjenju nereda na nižim površinama te tako ostavljaju dojam reda u dnevnom boravku.

3. Sakrijte višak stvari u ukrasne košare

Često se spotičete preko hrpe igračaka, ne znate kamo sa svim stvarima u dnevnoj sobi i uređajima koje koristite samo povremeno? Ako želite stati na kraj ovom problemu i uvesti više reda u svou dnevnu sobu, mogu vam pomoći košare za pohranjivanje stvari raznih oblika, veličina i materijala.

4. Knjige kao dekoracija

Na police u dnevnom boravku posložite nekoliko knjiga koje vam bojom odgovaraju i pristaju vašem interijeru te na njih stavite vazu, lampu ili neku drugu dekoraciju po vlastitoj želji. Ova 'kreacija' knjigama može izgledati vrlo elegantno i romantično, a usput ćete se riješiti eventualnog neurednog dojma.

5. Budite realni oko toga koliko vam prostora za pohranu treba

Umjesto da pokušavate ugurati previše stvari u nedovoljno prostora, dnevni boravak namjestite tako da vam sve stane u njega, a opet izgleda minimalistički. Police za knjige ukrasite s nekoliko kocki s predmetima okrenutima prema naprijed, tako ćete spriječiti da izgledaju skučeno. Isto tako, postavite i košare koje maksimiziraju skladištenje.

6. 'Poigrajte' se bojama

Veliku ulogu u vizualnom dojmu dnevnog boravka imaju i boje u prostoru pa zašto se onda ne biste poigrali bojama? Bijela boja na zidovima uvijek je dobro rješenje da cijeli interijer izgleda veće i prostranije.

Foto: Shutterstock, living4media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 07:53