EVO U ČEMU NAJVIŠE GRIJEŠITE...

7 načina na koje pogrešno čistite svoju kupaonicu

 Instagram/@ruthstolermandesign
Jeste li znali da najvjerojatnije griješite pri čišćenju kupaonice, a da toga niste ni svjesni? Ovo su greške koje su svi od nas napravili barem jednom

Redovito čistite kupaonicu, ali rezultati i dalje nisu toliko uspješni kao što ste mislili da će biti? Stvar je u tome što najvjerojatnije radite neke greške prilikom čišćenja koje vam onemogućavaju uspješne rezultate.

1. Čistite kupaonske površine na sobnoj temperaturi

Zagrijavanje vaše kade, sudopera i pločica samo 10 stupnjeva iznad normalne temperature zraka može udvostručiti učinkovitost sredstava za čišćenje te samim time i čišćenje. Napunite kadu ili sudoper vrućom vodom i ostavite je da odstoji nekoliko minuta prije čišćenja. Rezultati će biti mnogo bolji i vidljiviji!

2. Ručno čistite plastičnu zavjesu za kadu ili tuš kabinu

Ne trošite vrijeme i energiju na ribanje zavjese za tuš kada čistite svoju kupaonicu. Zavjesnu jednostavno ubacite u perilicu rublja s nekoliko ručnika, a za uspješnije rezultate dodajte nekoliko žličica octa. Ostavite da se ručnici i zavjesa natope u vodi oko sat vremena prije nego što uključite stroj.

3. Koristite papirnate ručnike

Zaboravite na korištenje papirnatih ručnika tijekom čišćenja kupaonice, umjesto njih nabavite krpu od mikrovlakana. Ove krpe napravljene su od ultrafinih sintetičkih vlakana ispletenih tako da stvaraju statički naboj koji austomatski privlači prljavštinu i prašinu, tako da se možete nositi sa prašinom bez upotrebe spreja. I to nije sve, ove krpe za čišćenje možete bez problema oprati i ponovo upotrijebiti.

4. Ne čistite četkicu za zube

Iako biste svoju četkicu za zube trebali mijenjati svaka dva do tri mjeseca, to ne znači da ju u međuvremenu ne morate čistiti. Perite četkicu svaki put kada završite s njezinom korištenjem, i to tako da ju stavite pod mlaz vruće vode te uklonite sve ostatke nečistoća i paste. Na kraju četkicu isperite mlazom hladne vode.

5. Zaboravljate na usisavanje

Mislite da je usisavanje namijenjeno samo čišćenju tepiha u domu? Razmislite ponovno jer biste trebali usisati i pločice u kupaonici. Prije čišćenja poda, usisajte ili očistite pločice kako biste uklonili svu nakupljenu prljavštinu i nečistoće, a zatim pod operite odgovarajućim sredstvom za čišćenje.

6. Ne čistite vanjski dio WC školjke

Čišćenje WC školjke sigurno vam nije jedan od omiljenih kućanskih zadataka, a jedna od velikih grešaka je ta što se isključivo bazirate na unutarnji dio školjke, dok vanjski zanemarujete. Za vanjski dio školjke koristite sredstvo za čišćenje i papirnati ručnik, a ni slučajno vlažne maramice. Nanesite sredstvo za čišćenje, ostavite ga da djeluje nekoliko minuta, a zatim sve temeljito prebrišite.

7. Ne perete redovito četku za kosu

Četke za kosu, unatoč redovitom održavanju, na sebi zadržavaju prašinu, masnoću s tjemena, perut i nečistoće iz zraka. Zbog toga ju je važno redovito prati, a stručnjaci preporučuju da biste to trebali obaviti svakih tjedan do 10 dana.

Izvor: Reader's Digest

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. travanj 2024 12:29