PROLJETNA ZABAVA

8 dekoracija za zabavu koje će oduševiti sve generacije

 

S prvim zrakama proljetnog sunca i prvim proljetnim neradnim danom, smatramo da je u redu službeno proglasiti sezonu obiteljskih (i ostalih velikih druženja) otvorenom!

Već ste na veliko zasukali rukave jer je ove godine red na vama da budeće domaćin velikog druženja. Svi su već odavno pozvani, situacija zvana "hrana i piće" je pod kontrolom, a osim toga bilo bi idealno kada biste mogli dodatno razveseliti svoje goste. Stoga je pravo vrijeme za isplanirati originalne dekoracije koje će izmamiti osmijehe na lica svih generacija.

Stoga vam donosimo popis nekoliko jednostavnih projekata koje možete odraditi sami, a usput zabaviti i svoje najmlađe.

1. Stare ljestve kao verzija švedskog stola

Negdje u hladu svog dvorišta možete iskoristiti stare ljestve i daske kako biste napravili mjesto za grickalice i piće.

2. Papirnate dekoracije

Iz ukrasnog ili običnog bijelog papira izrežite trokutaste oblike i zatim ih nanižite na špagu. Ako koristite običan jednobojni papir, prije postavljanja dekoracije možete dati vašim najmlađima da ih kreativno oslikaju.

3. Limene svjetiljke

Ako imate višak limenki, odrežite im vrhove, izbušite rupice i postavite unutra lučice. Ova je dekoracija idealna za večernju atmosferu u dvorištu ili na balkonu. Detaljnje upute za izradu možete pronaći na stranici inhabitat.com.

4. Mjesto za slikanje

Ako na zabavi imate mlađih, znate da će obožavati fotografirati za svoje Instagram i Snapchat profile. Doskočite im u tome tako da im napravite originalnu pozadinu za fotografiranje ispred koje ćete kasnije moći napraviti i lijepe obiteljske slike. Na stablo u dvorištu možete objestiti razne dekoriacije, lampice ili pripremiti stare okvire koje ste prethodno prebojali u bijelu boju. Za još više inspiracije pogledajte idene na stranici stylecaster.

5. Kutak za najmlađe

Još nije u potpunosti sezona kupanja ali ako imate veću terasu ili dvorište, izvadite bazen na napuhavanje i napunite ga igračkama, dekicama i ukrasnim jastučićima. Najmlađi će uživati u svojoj zoni za igranje i uživanje, a gosti koji su roditelji će vam sigurno biti zahvalni na tome što će ih jednostavnije držati na oku.

6. Baloni za veselu atmosferu

Jednsotavno napušite balone i zavežite ih za špagu koju ćete zatim objestiti. Na taj ćete način napraviti veselu dekoraciju, a i sačuvati ih od pucanja.

7. Mala izložba obiteljskih fotografija

Izvor smijeha i nepresušnih nostalgičnih obiteljskih tema, ovom ćete dekoracijom osigurati dobru atmosferu na bilo kojoj zabavi. Pronađite kutak na kojem ćete izložiti starije i novije obiteljske fotografije. Ako imate projektor i mjesta na zidu svoje kuće, možete napraviti kolekciju fotografija i projicirati je navečer kao iznenađenje.

6. Originalni spremnik za piće

Važno je da je piće koje ide uz roštilj savršene temperature. Još ako se nalazi nadohvat ruke, sigurni smo da gosti neće imati niti jednu pritužbu.

7. Vrijeme je za piknik

Dok ste onim najmlađima uredili kutak u bazenu na napuhavanje, onima malo starijima možete rasprostrjeti dekicu za piknik i dodati joj šarene tanjure.

8. Lampice za svaku zabavu

Zašto bi lampice bile samo zimska dekoracija? Kada se spusti noć, zajedno sa svjetlećim limenkama možete upaliti lampice koje ste prethodno objesili iznad stola ili omotali oko obližnjeg stupa. Malim svjetlima stvarate opuštenu atmosferu koja već podsjeća na ljetne večeri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 09:06