do posljednjeg centimenta

8 načina kako iskoristiti prazni kut u domu

 

Iako su dojmljivi komadi namještaja i dekora važni dio našeg doma, uređenje interijera posebnim i osobnim često čine mali detalji koji unose šarm u prostor u kojem živimo. Jedan primjer takvog malog, ali značajnog detalja svakako su kutevi našeg doma koje često nenamjerno znamo zanemariti dok promišljamo svoje uređenje, iako predstavljaju idealan prostor za slatke kutke za čitanje, dodatno mjesto za izlaganje dragih sitnica i slika ili pak prostor na kojem možemo postaviti malo zelenila. Ako imate jedan kut u svome domu koji žudi za osvježenjem, nadahnite se ovim predivnim primjerima!

Zašto ne biste u prostor objesili jednu viseću fotelju? Tako ćete unijeti u uređenje dašak modernog boho chica, a stvorit ćete pritom neuobičajen kutak za čitanje. Budući da je ovakav komad namještaja potrebno objesiti sa stropa, koje je mjesto bolje za to nego kut sobe! Važno je istaknuti i da, budući da nema noge, ovakva se viseća fotelja neće doimati preglomazno niti narušiti prozračan izgled cijele prostorije.

Ako nemate balkon ili terasu za mali vrt, poslužite se prostorom u uglu sobe kako biste stvorili viseći vrt i razvedrili malo prostoriju.

Imate divnu kolekciju ploča koje jednostavno skupljaju prašinu iza vrata ormara? Neiskorišteni dijelovi prostorije poput kutova idealni su za stvaranje male glazbene oaze gdje možete smjestiti zvučnik, postaviti plitke police i poslužiti se naslovnicama albuma kao ukrasima!

Nedostaje vam prostora za veliku stalažu ili police? Nema problema! Police-ljestve predstavljaju izvrstan način kako izložiti svoje suvenire i drage sitnice, a ne zauzimaju mnogo prostora.

Klasični kutak za čitanje, namješten s lijepom foteljom i stolićem na koji možete odložiti knjigu i najdraži napitak, nepogrešiv je odabir za uređenje praznog kuta, a ubrzo će postati vaše najdraže mjesto u domu.

Mali vrt u dnevnoj sobi ne mora visiti sa stropa! Umjesto toga, u kut stavite rustikalni stolić na koji ćete grupirati nekoliko lijepih biljaka i stvoriti kućni vrt koji će vas veseliti iz dana u dan.

Galerija slika ne mora se nužno nalaziti u središtu vašeg zida. Zašto ju ne biste smjestili u kut kojem ćete na ovaj način udahnuti novi život?

Na pod u kutu prostorije nabacajte debele, mekane jastuke i stvorite svojim klincima, sebi ili svojim kućnim ljubimcima mjesto za igru, odmor i uživanje.

Izvor: Brit+co

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 09:34