Praktični savjeti

8 najčešćih pogrešaka prilikom uređenja malog stana

Sanjajte veliko s ovim pametnim rješenjima za uređenje!

Nema razloga da vlasnici malih prostora ne sanjaju veliko. Stvarno veliko. Nakratko ostavite sve planove vezane za adaptaciju, seljenje, ili očajavanje. Malo domišljatosti i genijalnosti može napraviti velike promjene u gotovo svakoj prostoriji, pa čak i onoj najmanjoj. U nastavku vam donosimo neke od najčešćih pogrešaka prilikom uređenja malih prostora.

1. pogreška - previše namještaja

Uređenje interijera ulazi u grupu simpatičnih problema, stoga nemojte očajavati i dopustiti da broj kvadrata upropasti taj slatki problem. Budući da je u malim prostorima sve više vidljivo, odaberite komade namještaja koji nemaju rukohvate i koji neće vaš maleni prostor učiniti teškim i natrpanim. Potražite asortimane proizvoda koji u svojoj ponudi nude sofe i stolice bez rukonaslona.

2. pogreška - ispunjavanje svakog centimetra

Dajte sebi i prostoru "zraka". Ne treba svaka sofa stolić sa svake strane. Nabavite komade namještaje koji po potrebi mogu izvršavati više funkcija, kao stolić za kavu i dodatak za ekstra sjedenje.

3. pogreška - kućni ured zahtijeva zasebnu sobu

Nije točno, ali dobar pokušaj. Najmanja površina u najsitnijem kutu može biti vaš prostor za slanje e-maila, pisanje bilježaka i odgovaranje na telefonske pozive u zapovjedni centar.

4. pogreška - izbjegavanje boja

Nemojte pasti u sve-mora-biti-bijelo zamku. Ako volite boje, živite s njima! Samo se držite boje koja vas čine sretnim. Umjesto sve-ili-ništa pristupa, jedan zid obojite u jarku boju. Odmah će vam biti jasno da niste pogriješili i da soba i nije tako malena nakon svega.

5. pogreška - ideja da se samo zidovima mogu stvoriti 'sobe'

To se odnosi na ljude koji imaju garsonijere ili popularne studio stanove koji nemaju zidove između prostora za odmaranje i blagavaonice. Odvojite prostor panelima, zavjesama ili kliznim vratima kojima možete vješto dobiti više različitih prostora iz jednog velikog.

6. pogreška - korištenje ormara isključivo za pohranu knjiga

Velika pogreška. Naravno, lijepo izgleda kada se na policama vide knjige, crteži, fotografije, ali policom također možete odvojiti svoj radni prostor od svoje četvrtine za spavanje.

7. pogreška - vješanje zavjesa prenisko

Dajte iluziju visokih stropova tako što ćete postaviti zavjese na samom vrhu stropa, a ne na vrhu okvira prozora.

8. pogreška - gubitak vertikalnog prostora

Ne očajavajte ako nemate kuhinjske ormariće! Monokromatske police dat će kuhinji prozračnu vibru i omogućiti vam da pokažete lijepo uređenu zbirku tanjura, čaša i posuda.

Foto: Pinterest

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 17:44