Neka vaša kupaonica zablista!

8 novih trendova u kupaonici

 

Kupaonica možda nije jednako važno mjesto u domu kao druge prostorije, ali u prosjeku je posjećujemo pet puta dnevno i godišnje u njoj provedemo tjedan do dva. Kupaonica je odmah nakon kuhinje prostorija za koju treba izdvojiti veću količinu sredstava prilikom uređenja, ali svi znamo koliko je bitno stvoriti okruženje koje umiruje i opušta.

Tijekom proteklih godinu, dvije vidjeli smo znatan rast zlata, mjeda i bakra kao dijela dekorativnih detalja u interijeru, koji lagano počinje zauzimati značajno mjesto i u ostalim prostorijama u kući, pa tako i u kupaonici - od miješalica i ručkica za slavine i tuš pa sve do rasvjete i dekorativnih detalja. Trendi ili ne, nama se jako sviđa kako zagrije atmosferu u kupaonici.

Tradicionalnu rasvjetu u tipičnom, već pomalo dosadnom ogledalu s ormarićima za lijekove treba pustiti u zaborav, vidimo se! Pozdravljamo, prekrasna ogledala i ormariće s visećom rasvjetom! Rasvjeta u kupaonici ne samo da je suptilnija i mekša, nego će dati vašoj kupaonici osjećaj kakav imate i u ostatku doma, neka zablista.

Drvo i prirodni materijali također su dio novog trenda u kupaonicama. Nekad su se u kupaonici mogli pronaći drveni ormar i možda posuda s biljkom. Moderne kupaonice imaju cijele zidove presvučene u drvo i prirodne materijale.

Dizajn toaleta se nije mijenjao već puno godina, ali čini se kao da polako počinje nova era u dizajnu WC-a. Tradicionalne velike keramičke spremnike lagano zamjenjuju spremnici pravokutnog oblika u prepoznatljivoj crnoj ili bijeloj boji. Osim toga, zbog novih spremnika ne morate promijeniti postojeći vodovod. No, ovdje nije riječ samo o obliku, nego i o funkciji. Novi toaleti imaju dvojni sustav ispiranja, što prosječnoj četveročlanoj obitelji može uvelike smanjiti potrošnju vode.

Osim prirodnog drva, novi vrući trend su porculanske pločice u različitim bojama i tonovima drva, u rasponu od ugljen sive do prirodne boje starog hrasta. Najnovijim metodama tiska proizvođači pločica mogu dobiti pravi drveni izgled pločica. Uzorak je tako jasan i realan da nikad ne biste rekli da je to pločica!

Na žalost, ne mogu si svi priuštiti samostojeću kadu, ali ono što možete učiniti jest iskoristiti priliku za stvaranje spa osjećaja pod tušem. Ako nemate dovoljno prostranu kupaonicu u koju možete smjestiti tuš i odvojenu kadu, onda je bolje eliminirati kadu i instalirati tuš-kabinu s dodatnim elementima kao što su klupica, kiša prašume i sauna. Tuševi su već dugi niz godina popularni i navodno tuširanje dodatno smanjuje proces starenja.

Nakon svih ovih godina "metro" pločice su još uvijek jako popularne, ali modificirane, čime se stvara veći grafički učinak i pomalo retro stil.

U trendu je i korištenje pločica s različitim uzorcima. Čak se mogu koristiti različite veličine pločica, kao i različiti paterni zajedno u kombinaciji.

Više informacija potražite na: www.salon-vodotehnika.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 01:10