UREĐENJE BEZ GREŠKE

8 stvari koje se nalaze u blagovaonicama svih pravih domaćina

 

Svaki pravi domaćin, osim što ima svoje specijalne recepte po kojima ih svi znaju, također ima blagovaonicu u koju se svi osjećaju pozvano i izuzetno ugodno. Uz pretpostavku da su stolice i stol već u blagovaonici, u nastavku vam donosimo još nekoliko stvari koje bi trebala imati svaka blagovaonica pravog domaćina u kojoj se gosti osjećaju kao kod kuće.

Ogledalo

Zašto bi blagovaonica trebala imati ogledalo? Blagovaonice su obično manji djelovi prostorija, stoga ih ogledala čine vizualno većima. Osim toga, ako ogledalo stavite nasuprot prozora, dobit ćete veću količinu svjetlosti. U svakom slučaju, ogledalo će blagovanicu učiniti prozračnom i ugodnom za boravak.

Različite setove tanjura

Posuđe i pribor za jelo postaju sve dostupniji. Stoga je dobro imati barem dva seta za biranje - jedan obični bijeli i jedan u boji. Setovi u boji prezentaciju hrane na tanjuru čine zanimljivijom, a vas pravim umjetnicima u serviranju hrane!

Slika na zidu

I blagovaonica je interijer u kojem se želimo osjećati ugodno čim zakoračimo u nju. Slike na zidovima je automatski čine elegantijom i privlačnijom.

Zdjela s voćem

Zdjela s voćem neizostavna je dekoracija svakog blagovaonskog stola. Osim što je dekoracija, zdjela s voćem uvijek poziva ukućane u blagovaonicu i nešto pojedu. Također, prirodni elementi sami po sebi prostoriju čine ugodnijom.

Mali bar

Ako imate mjesta, u blizini blagovaonice postavite mali bar kako bi prije jela mogli nazdraviti kratkim aperitivom. Također, tako vam sva pića mogu biti nadohvat ruke tijekom objeda.

Viseću lampu iznad stola

Pobrinite se da je viseća lampa točno iza blagovaonskog stola. Kada su u tijeku večere, tako će pod svjetlima biti i osobe za stolom i hrana.

Zanimljivu boju zidova ili tapete

Ovaj element nije obavezan ali toplim bojama i uzorcima učinit ćete da se vaši gosti osjećaju ugodnije u ovoj prostoriji.

Dovoljno mjesta za sjedenje

Svaki blagovaonski stol trebao bi imati mjesta za sjedenje minimalno onoliko koliko je ukućana. Tako se nitko neće osjećati izostavljeno, a svi će se osjećati dobrodošlo.

Izvor: domino

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 17:40