korisni trikovi

9 dizajnerskih rješenja za mali dnevni boravak

Napokon ste se uselili u svoj novi dom, no nalazite se pred jednom malom dilemom. I to doslovce! Vaša dnevna soba malih je proporcija, a rado biste od nje stvorili prostor u kojem ćete s užitkom provoditi slobodno vrijeme? Mali domovi mogu biti jednako glamurozni i odlično uređeni kao i stanovi koji imaju troznamenkast broj kvadrata, a razmislite samo koliko ćete zapravo uštedjeti prilikom uređivanja svojega malog prostora! A sada je vrijeme da se bacimo na posao - pogledajte koje trikove i dizajnerska rješenja možete iskoristiti da biste svoj dom pretvorili u najdraže mjesto za boravak.

Glomazni kaučevi, stolići za kavu i stolice zagušuju male prostore i stvaraju dojam stiješnjenosti. Odaberite umjesto njih namještaj jednostavnog stila s uskim nogama jer ćete tako vizualno osloboditi prostor.

Namještaj s više korisnih funkcija, poput škrinje koja je ujedno i mjesto za skladištenje stvari, ali i stolić za kavu, ključan je dio uređenja, pogotovo u malim prostorima jer smanjuje nered u prostoru, kao i njegovu zakrčenost suvišnim komadima pokućstva.

Iskoristite kolekciju ogledala zanimljivih oblika kako biste ukrasili zidove svojeg dnevnog boravka i dodali zanimljiv detalj istodobno stvarajući iluziju većeg prostora.

Oslobodite pod u prostoriji stavljajući u uporabu neiskorišten prostor zida tako što ćete na njega postaviti jednostavnu ili pak geometrijsku policu za knjige na koju možete smjestiti različite ukrase i knjige. Time ćete privući pogled prema gore i ujedno naglasiti visinu svog prostora.

Prozirni namještaj od pleksiglasa ili akrila objedinjuje vizualno atraktivnu formu i funkciju, dajući prostoru dašak glamura, a stvarajući pritom dojam slobodnog prostora.

Plutajuće police od stakla postavljene u prozor zaista su elegantan način izlaganja biljaka, a usput ćete uštedjeti na prostoru te dobiti malo privatnosti, pogotovo ako niste ljubitelj klasičnih zavjesa.

Otvoreni raspored u prostoru ima svojih prednosti, no istodobno može učiniti da se mala dnevna soba doima još manjom jer ju ostatak sobe jednostavno preuzme. Definirajte svoj prostor luksuznim detaljima poput upečatljivog tepiha, jedinstvene rasvjete i raskošnih tkanina zbog kojih će se vaš boravak činiti kao zaseban prostor.

Smirujuća paleta boja u ovom malom boravku stvara dojam prozračnosti i ležernosti, a biljke i predimenzionirano umjetničko djelo na zidu daju prostoru stilski pečat.

U male prostorije baš i ne stanu veliki i masivni stolovi, no to ne znači da u svojem prostoru ne možete imati i mali radni kutak! Stolovi pričvršćeni na zid koji se često mogu sklapati odlično su rješenje, a ne oduzimaju prostor na vašem podu. S ovakvim stolićem možete popuniti čudan kut prostorije ili kutak koji je premali za konkretnije komade namještaja.

Izvor: The Nest

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 21:01