UKRADI IDEJU!

9 novih trendova i ideja za uređenje kuhinje i kupaonice

Opremanje i uređenje kuhinje i kupaonice nije nimalo lak zadatak. Na što posebno obratiti pažnju i što je sada traženo donosimo u nastavku članka

S obzirom na važnost ove dvije prostorije u domu, bitno je da su funkcionalne, napravljene od kvalitetnih i izdržljivih materijala, ali i u trendu. Nove ideje za uređenje kuhinje i kupaonice uvijek su dobro došle, a kako se trendovi i tehnologije mijenjaju jednom godišnje (ponekad i češće), pojavljuju se i posve nova rješenja pa smo danas prikupili 9 savjeta koji vam mogu pomoći prilikom vašeg sljedećeg projekta.

1. Mjed u kuhinji

U kuhinji u osnovi dominiraju kromirane slavine. No, u posljednje je vrijeme upravo mjed izvrsna alternativa koja izvrsno pristaje u modernim, klasičnim i rustikalnim kuhinjama.

2. Kvarcne plohe

Umjesto granita na tržištu su dostupne razne kvarcne ploče iznimne ljepote i velikih mogućnosti.

3. Kameni umivaonici i pribor

Kupaonica može biti moderna, klasična, minimalna ili rustikalna, a kameni umivaonici mogu dati prostoru jedinstveni karakter.

4. Kuhinjski elementi u dvije boje, s lijepim drvenim teksturama

Umjesto potpuno bijele kuhinje, odaberite kuhinju u dvije boje. Kao na fotografiji iznad, bijeli kuhinjski ormarići gore, a tamnija nijansa ispod - prirodna tekstura drva daje posebnu eleganciju.

5. Kuhinjski namještaj u dubokim plavim tonovima

Sve su popularnije obojene površine u kuhinji, među kojima su duboke nijanse plave osobito popularne. Boja plavog neba, tirkizna ili duboko ljubičasta boja za vašu novu kuhinju može biti odličan izbor.

6. Boja kućanskih aparata i opreme

Ako je shema boja kuhinjskog namještaja neutralna, izvrsno mogu izgledati i naglasiti vašu kuhinju kućanski apartati u jarkim bojama, a može to biti hladnjak, aparat za kavu, toster ili sve navedeno.

7. Boja vrata

Iako su vrata posljednja stvar na koju obraćamo pažnju prilikom uređenja, ona vam zapravo mogu pružiti izvrsnu priliku da naglasite prostor, osobito ako su u podebljanim nijansama, kao na fotografiji.

8. Ormarići ukrašeni foto ispisima

Upečatljiv detalj sa zanimljivim uzorkom na ormaru može unijeti u vašu kuhinju razigranost i karakter.

9. Uzorak na kuhinjskoj pozadini - obojena staklena ploča

Za stražnji zid vaše kuhinje možete odabrati ovo rješenje umjesto tradicionalnih pločica. Zanimljivi ispis na staklenoj ploči osvijetljen LED rasvjetom daje posebnu atmosferu prostoriji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 05:51