KORISNI TRIKOVI

Bakine tajne čišćenja doma

Bake su vam sigurno otkrile neke od svojih tajni, ako ih ne pronađete na popisu, podijelite ih s nama...

Bake znaju najbolje. Pogotovo kada se radi o kuhanju, čišćenju i ostalim poslovima u kući i oko obitelji. One su jednostavno mastjorice za domaćinstvo. Da barem znamo upola trikova koliko i one znaju! Jeste li ih ikada čule kako se žale da su umorne? Upravo tako. Naše bake su tajne "Wonder Woman", a što se čišćenja tiče, pokušali smo otkriti neke njihove supermoći.

Zato smo ih prikupili nekoliko. Vjerojatno ćete na popisu pronaći neke tajne vaših baka i prisjetiti ih se još.

Rakija i prozori

Rakija je bezvremensko sredstvo za baš sve što vam padne na pamet u kućanstvu. Ali kada se radi o čišćenju prozora, rakiji ne može konkurirati niti jedno sredstvo za čišćenje.

Stari ručnici i odjeća

Djelovi starih ručnika i starih majici mogu savršeno poslužiti kao krpe za brisanje prašine, podova i prozora. Čemu kupovati posebne tkanine koje će se ionako uprljati?

Uvijek treba čistiti

Bake nikada ne čekaju da se nešto zaprlja do kraja ili kažu "to ću kasnije". One se jednostavno odmah uhvate posla i kao da ga odrade bez imalo muke. Upravo to je njihova tajna - bolje je čistiti malo po malo i redovito, nego "kampanjski" sve odjednom.

Zrna kave

Neugodnih mirisa najjednostavnije se riješiti tako da u posudici držite zrna kave. Ovo je najbolji trik za kuhinju i kupaonicu.

Maslinovo ulje

Bake znaju kako najbolje očuvati drveni namještaj - potrebno ga je ponekad premazati maslinovim uljem.

Sunce kao čistač

Treba iskoristiti prve zrake sunca i više temperature kako bi na svjež zrak stavili madrace i jastuke. Svježi zrak u kojem ima minimalno vlage i zrake sunca dobro će izbaciti svu vlagu iz madraca, popluna i jastuka te spriječiti nastajanje bakterija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2024 02:39