URADI SAM

Bakrena vješalica za trendi predsoblje

Zahvaljujući svojoj toploj crvenkastoj boji i sjaju bakar je u posljednje vrijeme popularan materijal koji viđamo po interijerima u različitim oblicima i različitim stilovima uređenja. Posebno nam se svidio u funkciji praktične i minimalističke vješalice za odjeću koja može biti moderan i efektan detalj u prostoru u kojem nema klasičnog ormara ili vam poslužiti za isticanje lijepih komada odjeće koje volite nositi. Ovu simpatičnu vješalicu od bakra možete izraditi za manje od 100 kuna, a izgledat će odlično kao dodatni element za vješanje odjeće u vašoj spavaćoj sobi ili glavna vješalica u predsoblju. U nastavku doznajte što vam sve treba kako biste sami izradili ovaj ukrasni predmet!

Potreban materijal

2 bakrene cijevi (60 cm dužine)
2 bakrene cijevi (36 cm dužine)
2 bakrene cijevi (22 cm dužine)
2 bakrena koljena
2 bakrena T-komada
2 bakrena čepa s izbušenim rupama promjera od 3 mm
2 kuke za stop
bušilica za postavljanje kuka
čvrsto uže (do 3 mm promjera, više metara)
cementno ljepilo

Postupak

Počnite izradu svoje nove vješalice tako što ćete na ravnoj površini rasporediti sve dijelove kao na slici 1 kako biste mogli ispravno složiti vješalicu isprve.

Uzmite prvi bakreni čep i kroz njega provucite jedan kraj užeta. Provucite uže kroz prvu 60 cm dugu cijev i pričvrstite ljepilom čep za kraj cijevi.


Nakon što ste provukli uže kroz cijev provucite ga i kroz prvi bakreni T-komad koji ćete potom ljepilom pričvrstiti na kraj bakrene cijevi.

Uzmite najkraću cijev (22 cm) i provucite uže kroz nju, a samu cijev utaknite na drugu stranu T-komada i zalijepite.

Uže provucite kroz bakreno koljeno koje ćete pričvrstiti ljepilom za ostatak strukture tako da njegova slobodna strana bude u istom smjeru kao i slobodni dio T-komada u središtu strukture.

Uže nastavite provlačiti kroz cijev od 36 cm (srednja dužina), a za njezin kraj zalijepite koljeno.

Na drugi kraj cijevi dodajte drugo koljeno, potom bakrenu cijev od 22 cm pa T-komad usmjeren prema unutrašnjosti strukture, a potom i posljednju cijev od 60 cm, provlačeći cijelo vrijeme uže kroz elemente. Kada završite, zalijepite sve spojeve cementnim ljepilom pa dva T-komada povežite preostalom bakrenom cijevi od 36 cm.

Pustite da se ljepilo osuši. Gotovu strukturu objesite sa stropa pomoću kuka i vaša vješalica je spremna!

DECENTNI, ALI EFEKTNI Topli bakreni detalji u uređenju

Izvor: WEL

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 09:03