DIVNE IDEJE KOJE ODUŠEVLJAVAJU

BLAGDANSKA IDILA U DOMU: Donosimo vam 6 brzih i jednostavnih načina kako urediti dom za Božić

 Dominic Blackmore
Još uvijek nemate ideju kako urediti dom ovih blagdana? Ne brinite, mi vam donosimo jednostavne savjete koji će vam u tome pomoći

Stiglo je jedno od najljepših i najiščekivanijih doba u godini, a bez obzira na to što su trgovine okićene još od početka studenog, većina ljudi svoje domove ipak počinje ukrašavati početkom prosinca. Ako još uvijek niste počeli s ukrašavanjem svoga doma ili jednostavno nemate inspiracije, ne brinite - vrijeme je da u svoj dom unesete malo božićnog duha uz ove brze i sasvim jednostavne savjete!

1. Neka vaše božićno drvce bude što jednostavnije

Božićno drvce glavna je dekoracija, a ujedno i omiljena, u ukrašavnju doma povodom božićnih dana.Zato biste ga trebali urediti onako kako želite, a to nužno ne podrazumijeva pretjerani broj ukrasa i lampica. Neka vaše božićno drvce bude što jednostavnije, naročito ako nemate dovoljno vremena za kupnju novih ukrasa i sličnih stvarčica za bor.

2. Obavezno ukrasite i hodnik

Prvi dojam uvijek je najvažniji, a često i presudan. Upravo zbog toga, svoje goste ovog Božića dočekajte u čarobno uređenom hodniku. Na vrata objestite vijenac ili njihov okvir ukrasite božićnim lampicama.

3. Iskoristite ukrase iz prirode

Za savršeno uređenje doma tijekom ožića nisu potrebni novi, skupi ukrasi već se možete poslužiti dekoracijama iz prirode. Češeri, lišće, grane i zelenilo mogu biti savršeni ukras u svakom interijeru, bez obzira na to koji stil uređenja prevladavao.

4. 'Manje je više'

Nemojte pretjerivati s ukrasima, pogotovo ako raspolažete određenim budžetom koji vam ograničavaju slobodu u kupnji novih dekoracija.

5. Ne zaboravite na lampice

Lampice će u potpunosti transformirati svaku prostoriju u kojoj se nalaze, a nisu nimalo komplicirane i teške za nabaviti te postaviti. Naime, osim za ukrašavanje bora, lampice vam mogu poslužiti za ukrašavanje prozora, zidova ili ormara.

6. Odlučite se za mirise

Za stvaranje savršenog božićnog ugođaja u domu obavezno nabavite eterična ulja. Imate uistinu mnogo izbora, i to od cimeta, vanilije pa sve do eteričnog ulja naranče. U tu svrhu mogu vam poslužiti i mirisni štapići koje možete kupiti u svim drogerijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 18:07