PROLJETNO 'ČIŠĆENJE'

Brzi i jednostavni savjeti za organizaciju ormara

Proljeće je savršeno vrijeme za čišćenje, osvježavanje i reorganizaciju našeg doma, pa tako i ormara. Da bismo vam pomogli u tome, donosimo vam savjete kako brzo i jednostavno pospremiti ormar

Postoji nekoliko pravila organiziranja ormara, a svako od njih važno je kako biste došli do konačnog cilja - urednog i preglednog ormara.

1. Uredite svoju odjeću

Svoje ormare često bespotrebno 'zatrpavamo' stvarima i odjevnim predmetima koje nikad ne nosimo, ali nam ih je žao baciti ili nekome pokloniti. Ako ste i sami jedni od onih koji imaju problema s 'gomilanjem' nepotrebnih stvari, vrijeme je da ih se napokon riješite. Donirajte odjeću koju ne mislite nositi onima kojima je to potrebnije ili bacite predmete za koje mislite da ih nitko ne bi nosio. Oslobodit ćete mjesta u ormaru, a tako će ga biti i jednostavnije organizirati te pospremiti.

2. Organizirajte odjeću po kategorijama

Da bi vaš ormar izgledao što preglednije, najbolje je da odjeću i preostale stvari u njemu organizirate po kategorijama. Preporučuje se odjeću najprije sortirati po vrsti, a zatim i po boji. Razlog? Da biste što brže i jednostavnije prepoznali gdje vam koji odjevni predmet stoji, a i ormar će vam biti uredniji.

3. Nemojte zaboraviti na vješalice

Birajte vješalice koje su tanke i plastične. Tako ćete spriječiti klizanje odjeće. Pomoću vješalica za odjeću stvorit ćete uravnoteženost u ormaru, a i osloboditi mjesto za neke druge odjevne predmete. Naime, stavite stvari koje možete na vješalice, a neka one budu iste vrste. Tako će ormar izgledati preglednije i organiziranije, a i samo oblačenje bit će vam mnogo jednostavnije nego dosad.

View this post on Instagram

You can get such a neat and tidy space by just selecting the right type of hangers. In HH Hangers we help you find the hanger solution that best fits your needs. If you need advise on some of our products, just visit us on our website www.chinacoathanger.com or contact us via email or WhatsApp Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. +86 18660279908 #display #windowdisplay #fashion #fashionstore #fittings #shopfittings #closetorganising #clothes #clotheshangers #perchas #bügel #kleiderbügel #qingdaoheadintlcompany #guande #chinacoathanger #hangers #coathangers #hhhangers

A post shared by Linda Feng (@hh_hangers) on

4. Naglasite odjevne predmete koje najčešće nosite

Iako u ormarima imamo mnogo odjeće, najčešće nosimo tek nekoliko predmeta koje međusobno kombiniramo. Da biste sami sebi olakšala jutarnje spremanje, na policama naglasite odjevne predmete koje najviše nosite. Nered u ormaru javlja se kad tražimo odjeću koja nam treba, a ona se nalazi u samom kutku ormara.

5. Odjeću koju rijetko nosite stavite na drugu stranu ormara

Logično je da ćete naglasiti odjevne predmete koje najčešće nosite, ali je isto tako vrlo važno označiti koje stvari nosite rijetko. Svu odjeću koju ne nosite stavite na vrh police u ormaru ili sa strane kako vam ne bi svakodnevno smetala.

6. 'Podijelite' ormar po sezonama

Mislimo da je ovdje sve jasno: proljetnu odjeću stavite s proljetnom, ljetnu s ljetnom, jesensku s jesenskom, a zimsku sa zimskom. Ako imate manji ormar koji uređujete 'sezonski', odjeću iz prošle sezone stavite u kutije kako biste napravili više mjesta za odjeću koju trenutno nosite.

7. Traperice označite trakama u boji

Svi mi obožavamo nositi traperice - one su praktične, mogu se kombinirati s različitim stilovima i jednostavne su za pranje. Da biste ih razlikovali jer ćesto izgledaju identično, u ormaru možete koristiti trake u boji. Njima označite traperice prema stilu, a zatim ih posložite od najtamnijih prema najsvjetlijima. Isti trik možete napraviti i s hlačama od drugih materijala.

8. Organizirajte police s torbama

Ako u svom ormaru držite i torbice, onda je ovo idealno rješenje za vas. Naime, za što lakše organiziranje police s torbama koristite posebne organizatore, kao što su one koje se koriste na policama za knjige. Tako ćete razdvojiti torbe i spriječiti nastanak nereda. Velike torbe stavite jednu do druge, a one manje posložite jednu na drugu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 13:42