LJETNI MAKEOVER

Četiri savjeta pomoću kojih će biljke postati najljepša dekoracija u vašem domu

Tko kaže da vam za ljetni makeover vašeg doma trebaju novi namještaj ili neki drugi trendi elementi u interijeru? Sve to možete postići uz biljke, a u našem članku saznajte kako

Ah, te divne biljke! Uvijek uljepšaju svaki prostor, bez obzira na to radi li se o interijerima ili eksJedno je sigurno - pa i samo jedna jedina biljka u stanu ili kući može napraviti veliku razliku u čitavom ugođaju. Stoga, kako bismo vam pomogli da biljke postanu najljepša i najupečatljivija dekoracija u vašem životnom prostoru, donosimo vam nekoliko savjeta pomoću kojih ćete to isto postići u samo nekoliko trenutaka.

Foto: Instagram/@plantadelic

Foto: Instagram/@wakeuprinserepeat

1. Odaberite viseće dekorativne biljke

Što kažete na dekoraciju koja se doslovno spušta sa stropa? Ovakva dekoracija visećih biljaka već je neko vrijeme u trendu, a s obzirom na to da se lako postavlja i održava nije ni čudno. Naime, možete se odlučiti za 'viseće' tegle s biljkama ili ostalim cvijećem, a važno je jedino da odaberete ono cvijeće kojem odgovaraju uvjeti u vašem domu.

Foto: Instagram/@floris.shop

Foto: Instagram/@silviazacchello

Foto: Instagram/@greenhomemag

2. Neka tegle budu različitih boja i dizajna

Ako mislite da klasično rezano svijeće ili biljke u teglama ne mogu biti savršena dekoraciju u domu, varate se. Naime, u tom se slučaju možete odlučiti za tegle u raznim bojama ili iscrtane posude. Izgledat će posebno, drugačije i definitivno privlačiti pažnju.

Foto: Instagram/@greenhomemag

Foto: Instagram/@danh_t_nobelbiocare

3. Biljke pričvrstite na zid

Posude ili tegle sa cvijećem možete zakačiti na metalnu ili drvenu mrežu, objesiti za kukicu na zidu ili jednostavno zalijepiti biljke puzavice na zid prostorije u kojoj želite držati ovakve biljke. Usput se slobodno možete poigrati vrstama biljki, bojama ili smjerom rasta.

Foto: Instagram/@the_florarium

Foto: Instagram/@sovsem.zeleniy

4. Što kažete na terarij za biljke?

Uzgoj biljaka u staklenim posudama sve je popularniji, a za takav se uzgoj mogu koristiti bilo kakv staklene posude, boce, zdjele pa čak i akvariji za ribice, različitih oblika i veličina. Iako postoje dekorativne posude različitih boja, za potpunu sadnju u staklenkama najbolje je odabrati prozirne modele u kojima uvijek postoji pristup prirodnom svjetlu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 00:32