PRVO JU JE PECKALO, A ONDA...

ČITAJTE UPOZORENJA NA AMBALAŽI! Pogledajte što se dogodilo Britanki nakon što joj je na ruku kapnulo sredstvo za čišćenje pećnice!

32-godišnja Britanka doživjela pravi horor nakon što joj je na ruku kapnulo sredstvo za čišćenje pećnice, piše Slobodna Dalmacija

Upozorenja na pakiranjima proizvoda za čišćenje mnogi korisnici uopće ne pročitaju, a ako ih pročitaju, često ih ignoriraju - ne imajući na umu da ipak "operiraju" s kemikalijama, znaju istima pristupiti olako pa rastu i šanse da nešto pođe u krivome smjeru.

Upravo to dogodilo se 32-godišnjoj Britanki, a o posljedicama takvog ponašanja progovorila je na Facebooku. Beki Routledge uistinu je doživjela pravi horor, i to sve zbog proizvoda za čišćenje pećnice.

Iako je sredstvo koje je spomenula u svojoj objavi te fotografiju objavila poznato kao izrazito abrazivno i opasno jednom kad se nađe u dodiru s kožom, mnogi su u komentarima ovoj mladoj mami pisali kako prilikom rukovanja njime uopće ne koriste rukavice. Routledge ih je pak koristila, no one ju nisu zaštitile od posljedica koje će joj ostaviti cjeloživotni trag na koži.

Njenu priču prenijeli su britanski mediji, među ostalima The Sun. Fotografije onoga što je sredstvo za čišćenje napravilo na koži ove 32-godišnjakinje opisuju kao "horor".

Unatoč zaštiti, naime, kap iz čepa uspjela je ući ispod rukavice, no Routledge piše kako je nakon toga čitavu ruku temeljito oprala. No nakon nekoliko sati osjetila je peckanje i neugodu...

Bolno ju je zasvrbjelo, piše dalje, nakon čega se otvorila gnojna rana koja je postajala sve dublja. Doktori su rekli kako je sredstvo za čišćenje prodrlo toliko duboko da je postalo nemoguće očistiti ranu koja se samo širila.

Bili su prisiljeni kirurški odstraniti spaljeno meso, a pacijentica se s vremenom uspjela oporaviti. Ipak, još ne može koristiti desnu ruku, a čeka ju dugotrajna terapija.

Jedina poruka koju Beki Routledge ima je pažljivija upotreba sredstava za čišćenje, naročito onih korozivnih. Ne ignorirajte upozorenja na pakiranjima, napominje ona, a stručnjaci upozoravaju kako ovo nije izdvojen slučaj - godišnje se zbog trovanja proizvodima za čišćenje u bolnicu prijavljuju tisuće ljudi, a dugotrajnije posljedice na mozak koje ostavlja izloženost istima još se proučavaju.

Ukoliko vam spomenuti proizvodi dođu u dodir s kožom, očima ili sluznicom, hitno potražite liječničku pomoć.

Čitajte upozorenja

Experience Life donosi popis 7 potencijalno toksičnih kemikalija koje se nalaze u proizvodima za čišćenje:

  • ftalati
  • perkloretilen
  • triklosan
  • 2-Butoksietanol
  • amonijak
  • klor
  • natrijev hidroksid

Foto: iStock

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 15:16