GENIJALNI TRIKOVI KOJI POMAŽU

Cool savjeti za uređenje radne sobe, ali i dvije greške koje biste trebali izbjegavati!

 Unsplash

Bez obzira na to radite li od kuće ili samo povremeno obavite neke radne obaveze u svome domu, jedno je sigurno - radni kutak nešto je bez čega trenutno sigurno ne možete. Zato vam donosimo genijalne savjete za pravilno uređenje vaše radne sobe, ali smo izdvojili i dvije greške koje biste obavezno morali izbjegavati.

1. Odaberite odgovarajuće mjesto za rad

U svome radu od kuće možete biti produktivni jedino ako uredite svoj radni kutak na odgovarajući način. To, naime, uključuje i odabir idealnog mjesta u domu za rad. Važno je da svoj radni stol smjestite negdje gdje ćete imati dovoljno mira, tišine i prostora - odnosno na ono mjesto gdje ćete se moći fokusirati isključivo na svoj posao, bez nepotrebnih zvukova iz okoline.

2. Osigurajte kvalitetnu rasvjetu

Kao i sve druge varijante dekoracije, tako i rasvjeta ima jednaku važnost u uređenju vašeg doma, a pogotovo kada je riječ o radnoj sobi. Naime, osim vizualne funkcije, rasvjeta je važna i kako biste očuvali dobar vid te ne biste dodatno naprezali oči prilikom rada. Uvijek vodite računa o tome da svjetlost u vašoj radnoj sobi bude kvalitetna.

3. Nemojte zaboraviti na udoban stolac

S obzirom na to da su udobnost i praktičnost stolca među najvažnijim stavkama prilikom uređenja radnog prostora u domu, to je element na kojem nipošto ne biste smjeli štedjeti niti ga zanemariti. U obzir uzmite sam dizajn stola, kao i prostorije općenito, ali je bitno da i odredite koliko ćete sati dnevno provesti na stolcu. Zapamtite da je udobnost stolca uvijek na prvom mjestu!

4. Osigurajte dodatne police i elemente

Nakon što se pobrinuli za ostatak opreme u radnom kutku, vrijeme je da osigurate dodatne police, elemente i ormariće za pohranu stvari. Bez obzira na to je li riječ o dokumentima, spisima, časopisima ili nekom drugom materijalu koji vam je potreban za vrijeme posla, za sve se to treba naći mjesto kod vašeg radnog stola.

A ovo ni slučajno nemojte raditi...

I za kraj, nekoliko savjeta što je bolje izbjegavati. Kao prvo i osnovno - nemojte stolac i sjedenje za radnim stolom zamijeniti radom na kauču ili pak, još gore, u krevetu. Iako ste se možda ulijenili u ovo doba samoizolacije ili karantene, jako je važno da radite na za to predviđenom i prilagođenom mjestu. Stolac je uvijek bolja, ali i mnogo zdravija opcija od ležanja na kauču.

Isto tako pazite da iz svoje okoline uklonite sve što bi vam moglo smetati, odvlačiti vam pažnju i tako vas ometati u vašem poslu. To se posebno odnosi na mobitel, laptop (osim ako na njemu ne radite), televiziju ili neki drugi gadget koji će vam samo odvlačiti pozornost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 22:17