GENIJALNI TRIKOVI KOJI POMAŽU

Cool savjeti za uređenje radne sobe, ali i dvije greške koje biste trebali izbjegavati!

Unsplash

Bez obzira na to radite li od kuće ili samo povremeno obavite neke radne obaveze u svome domu, jedno je sigurno - radni kutak nešto je bez čega trenutno sigurno ne možete. Zato vam donosimo genijalne savjete za pravilno uređenje vaše radne sobe, ali smo izdvojili i dvije greške koje biste obavezno morali izbjegavati.

1. Odaberite odgovarajuće mjesto za rad

U svome radu od kuće možete biti produktivni jedino ako uredite svoj radni kutak na odgovarajući način. To, naime, uključuje i odabir idealnog mjesta u domu za rad. Važno je da svoj radni stol smjestite negdje gdje ćete imati dovoljno mira, tišine i prostora - odnosno na ono mjesto gdje ćete se moći fokusirati isključivo na svoj posao, bez nepotrebnih zvukova iz okoline.

2. Osigurajte kvalitetnu rasvjetu

Kao i sve druge varijante dekoracije, tako i rasvjeta ima jednaku važnost u uređenju vašeg doma, a pogotovo kada je riječ o radnoj sobi. Naime, osim vizualne funkcije, rasvjeta je važna i kako biste očuvali dobar vid te ne biste dodatno naprezali oči prilikom rada. Uvijek vodite računa o tome da svjetlost u vašoj radnoj sobi bude kvalitetna.

3. Nemojte zaboraviti na udoban stolac

S obzirom na to da su udobnost i praktičnost stolca među najvažnijim stavkama prilikom uređenja radnog prostora u domu, to je element na kojem nipošto ne biste smjeli štedjeti niti ga zanemariti. U obzir uzmite sam dizajn stola, kao i prostorije općenito, ali je bitno da i odredite koliko ćete sati dnevno provesti na stolcu. Zapamtite da je udobnost stolca uvijek na prvom mjestu!

4. Osigurajte dodatne police i elemente

Nakon što se pobrinuli za ostatak opreme u radnom kutku, vrijeme je da osigurate dodatne police, elemente i ormariće za pohranu stvari. Bez obzira na to je li riječ o dokumentima, spisima, časopisima ili nekom drugom materijalu koji vam je potreban za vrijeme posla, za sve se to treba naći mjesto kod vašeg radnog stola.

A ovo ni slučajno nemojte raditi...

I za kraj, nekoliko savjeta što je bolje izbjegavati. Kao prvo i osnovno - nemojte stolac i sjedenje za radnim stolom zamijeniti radom na kauču ili pak, još gore, u krevetu. Iako ste se možda ulijenili u ovo doba samoizolacije ili karantene, jako je važno da radite na za to predviđenom i prilagođenom mjestu. Stolac je uvijek bolja, ali i mnogo zdravija opcija od ležanja na kauču.

Isto tako pazite da iz svoje okoline uklonite sve što bi vam moglo smetati, odvlačiti vam pažnju i tako vas ometati u vašem poslu. To se posebno odnosi na mobitel, laptop (osim ako na njemu ne radite), televiziju ili neki drugi gadget koji će vam samo odvlačiti pozornost.

Izdvajamo

Iz drugih medija