SAVJETI ZA UREĐENJE KUPAONICE

Crni ormarići u kupaonici i kako ih uklopiti u prostor

 Instagram/@eripsaproperty14
 

Crna boja je nijansa koja u svaki interijer unosi određenu dozu posebnosti, a samim njezinim dodavanjem svoju ćete kupaonicu učiniti luksuznijom, glamuroznijom i mnogo elegantnijom. Ova boja ormarića idealan je način da u svoj kupaonski prostor unesete dašak stila, osobito ako njima dominira bijela ili neka druga svijetla paleta boja.

Postoji nekoliko načina za dodavanje ove svestrane boje u postojeću ili pak novu kupaonicu, a jedno od najpopularnijih rješenja jest ciljano ju odabrati i zatim smjestiti u prostor. Ako je riječ o maloj kupaonici, crna boja nikako ne bi smjela dominirati, već bi trebala biti samo detalj koji se ističe. Upravo su zato crni ormarići u kupaonici idealan izbor. Naime, oni će vašoj kupaonici dati određenu dubinu pa ih je najbolje kombinirati sa svjetlijim nijansama.

Drveni elementi u prostoru

Crna boja savršeno pristaje gotovo svakom materijalu, a posebno fantastično izgleda u kombinaciji s drvom. Tako su crni kupaonski ormarići s drvenim detaljima idealno rješenje za unošenje doze glamura i luksuza, a obično se koriste kod minimalističkog ili rustikalnog stila uređenja. U takvim kupaonicama prevladavaju sve nijanse smeđe boje, a upotreba prirodnog drva dodatno naglašava željeni dojam topline. Drvenim materijalom nerijetko će se oblagati, ne samo kupaonski elementi i ormarići, već i kade ili pak tuš-kabine.

Crno-bijela kombinacija

Ako mislite da su bijela i crna zajedno postale već pomalo dosadne nijanse, varate se! One su i dalje nepogrešiva kombinacija, i to iz nekoliko razloga. Iako su hladne boje poput crne trenutno u trendu, vrlo se često kombiniraju upravo sa spomenutom bijelom kako sve zajedno ne bi djelovalo 'beživotno' ili previše tmurno. Naime, ova klasična kombinacija boja lijepo će se uklopiti u gotovo svaku kupaonicu, a usput vizualno povećati čitavi prostor.

Zlatni detalji u kupaonici

Zlatni premazi na sanitarijama vratit će dozu glamura u vašu kupaonicu, a savršeno izgledaju upravo na crnim elementima. Osim na sanitarijama kao što su umivaonici, slavine ili rasvjeta, zlato možete imati i na funkcionalnim detaljima koji su ujedno i ukrasi - poput, recimo, kupaonskog ogledala. Ogledala sa zlatnim okvirom sve su češći u kupaonicama, baš kao i zlatni detalji poput dozatora, držača sapuna ili stalka za ručnike. Naime, ovakvi zlatni detalji naročito su efektni na jednobojnim, tamnim pozadinama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. travanj 2024 00:22