uvođenje reda u nered

Deset kratkih savjeta za uredniji dom!

Uredniji i čišći prostor može se postići ne samo klasičnim čišćenjem i pročišćavanjem nego i kreativnim rješenjima pomoću kojih se mogu sakriti mali neredi koji narušavaju red. Prljava odjeća koja čeka svoj red za pranje, zapetljane žice i izložena gomila predmeta koje posjedujemo samo su dio kaosa koji nastane kada se svi ti elementi nađu u jedinstvenom prostoru. Pokušajte primijeniti ovih nekoliko trikova kako biste sakrili problematične zone i s lakoćom ponovno uspostavili red u svom životnom prostoru!

Promislite svoju košaru za rublje.

Iako se većinom odlučimo za klasične košare za rublje, možda bismo ipak trebali uzeti u obzir činjenicu da je košara jedan veliki predmet koji zauzima puno prostora te posvetiti malo više pažnje odabiru idealnog rješenja. U svakom je slučaju ključno da vaša košara ima poklopac kojim se može u potpunosti sakriti njen sadržaj i uspostaviti red za čas.

Ukrasne kutije uvijek su dobro rješenje.

Ukrasne kutije odavno su poznat trik kako zalutale sitnice koje nemaju svoje mjesto brzinski posložiti i u prostor uvesti red. Objedinjene u lijepoj ukrasnoj kutiji bit će zaštićene od prašine, a vi ćete imati sve svoje stvari na jednom mjestu.

Prekrijte u potpunosti svoj stol ili otvorene police.

Ako vaše police nisu poseban detalj u vašem uređenju i zaista vam služe isključivo za skladištenje, potražite lijepu tkaninu i sašijte (ili dajte da za vas to netko učini) male zavjese koje ćete na njih postaviti. Ovo nije klasični pa tkanina za pokrivanje mora biti ispravne veličine kako prekriveni predmet ne bi izgledao neuredno. Dajte mašti na volju i poigrajte se s uzorcima i bojama.

Ormarići s vratašcima olakšavaju život.

Koliko god nam se otvorene police i ormarići za televizor te kuhinjski elementi bez fronti činili privlačnima, nepobitna je činjenica da u takvim interijerima svaka stvar mora biti promišljena kako se ne bi stvarao dojam kaosa i nabacanosti. Taj je problem najjednostavnije riješiti odabirom polica i ormarića s vratima iza kojih možete sakriti sve što posjedujete i ne osjećati krivnju zbog nereda.

Organizirajte svoje žice.

Sve više elektroničkih naprava pronađe svoj put do naših domova i njihov zbroj stvori pravi kaos žica i žičica koje su prilično ružan prizor. Pronađite vizualno lijepe vodilice za kablove ili izradite sami kutiju u kojoj će biti skriveno tijelo vašeg produžnog i odmah ćete uočiti razliku.

Podignite krevet i kauč od poda.

Podizanjem ovih velikih komada namještaja od poda dobit ćete dodatni prostor za skladištenje cipela, zimske odjeće i slično daleko od pogleda. Možete ih smjestiti duboko ispod kreveta ili izložiti kao na primjeru sa slike.

Vreće za također pomažu.

Prethodna stavka omogućit će vam dovoljno prostora da svoju posteljinu i odjeću pospremite jednom kad ste ih stavili u vreće za i izvukli iz njih zrak. Iznenadili biste se koliko se odjeće može pospremiti u jednu vreću te koliko malo zapravo prostora ta vreća zauzima jednom kada se iz nje istisne sav nepotreban zrak.

Kukice za vješanje svega i svačega.

Idealne za predsoblja, kukice za vješanje mogu vam poslužiti za odlaganje torbi, vrećica za tržnicu, šešira, šalova i kaputa te ćete time osloboditi površine na kojima su se gomilali ti predmeti. Danas se zaista može kupiti svakakvih zabavnih oblika, a dosadnu željeznu kukicu uvijek možete i sami prebojati u vaš najdraži ton.

Posložite poštu u zasebnu kutiju.

Sakupljanje računa i plaćanje svih iznosa odjednom prakticiraju mnogi što znači da većina nas u jednom trenutku u mjesecu ima gomilu omotnica koje čekaju svoj red za plaćanje. Odaberite lijepu kutiju u koju ćete odlagati svu poštu iz sandučića do trenutka kada je vrijeme za podmirivanje dugova.

Višenamjensko pokućstvo.

Kod kupovine novih komada namještaja uzmite u obzir da postoji mnogo kreativnih rješenja koja omogućuju da se prostor koji imate na raspolaganju maksimalno iskoristi. Police koje se mogu pretvoriti u stol, sofa koja se pretvara u krevet i skriva ladice za ili tabure koji je istovremeno prostor za odlaganje samo su neki od primjera višenamjenskog pokućstva koje vam može olakšati život.



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 15:05