Uređenje doma

Dizajnerski savjeti: Kako urediti mali stan?

Ima nešto nevjerojatno uzbudljivo u uređivanju malih prostora, zar ne? Oni vas jednostavno prisiljavaju da budete kreativni.

To što imate manje prostora na raspolaganju ne znači da ga ne možete lijepo urediti. U prvi tren može vam se činiti i komplicirano, ali nakon pažljivog razmatranja što želite, planiranja i dobrih dizajnerskih trikova možete imati dom dostojan magazina.

Mali prostor koji je dekoriran lijepo i sa stilom može i te kako biti neodoljiv. Dakle, ako ste u procesu uređivanja jednog takvog, pogledajte savjete koji zaista funkcioniraju.

Planiranje je ključ uređivanja

Budući da nemate luksuz velikog prostora, ne možete nabacati samo hrpu lijepih stvari i očekivati da će to dobro izgledati. Važno je odabrati komade namještaja koji će prostor učiniti pristupačnim i ugodnim za boravak. Postavite si pitanje: fotelje ili manji kauč? Dva stolića sa strane ili jedan na sredini? Okrugli ili kvadratni stol? I imajte na umu da izgled mora zadovoljavati prije svega vaše potrebe.

Nemojte žrtvovati komfor i izabrati manji kauč

To što imate malu sobu ne znači da morate odustati od omiljenog velikog komada namještaja. Australski dizajner interijera i urednik Belle magazina potiče klijente da budu hrabriji i biraju veće komade namještaja umjesto većeg broja malih koje prostor mogu učiniti kaotičnim.

Trikovi pomoću kojih prostor izgleda veći!

Rekli su vam da je bolje izabrati svijetle boje za manje prostore? Jeff Andrews vjeruje u potpuno suprotno. Birajte tamno i veliko.

Najbitnije je da pronađete svoj stil i osjećate se ugodno

Mišljenja su podijeljena kad se radi o odabiru stila. Ispunite sobu stvarima koje volite i ne možete pogriješiti. A ako se odlučite za eleganciju, birajte minimalizam.

Boje zidova

Kad smo kod zidova, većina dizajnera preporučuje neutralnu paletu boja, svijetli zidovi i stropovi učinit će sobu većom. Ako bijeli zidovi nisu vaš izbor, trenutačni hit je siva u svim nijansama. Dodajte teksturu zidnom tapetom. Dovoljan je i samo jedan red.

Uređivanje je dug proces

Prilikom uređivanja malog prostora imajte na umu da ne morate urediti sve odjednom. Napravite pauzu u svakoj fazi uređivanja, razmislite i nastavite. Radi se o konstantnom i pažljivom uređivanju. Taj proces je neophodan kako bi se osigurala kohezija u prostoru u kojem svaki element ima svoju svrhu, i povezuje se sa slijedećim.

Foto: Pinterest

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 22:56