SAVJETI I IDEJE

Dječja sobica za dvoje ili troje mališana

 

Svi roditelji koji imaju više od jednog djeteta i samo jednu dječju sobu, vjerojatno muku muče kako smjestiti više od jednog kreveta u sobicu i osigurati dovoljno slobodnog prostora za učenje i igru. No, ne očajavajte, čak i ako je soba mala postoji nekoliko izvrsnih savjeta i rješenja koja će vam pomoći da maksimalno iskoristite prostor. S pravilnim izborom namještaja i raspodjelom površina, možete dobiti ne samo nekoliko udobnih spavaćih mjesta, već i funkcionalne zone za učenje i igru. U nastavku vam donosimo 6 dječjih spavaćih soba koje imaju sve!

S krevetima na kat postavljeni pod kutom

Domišljata je majka Ines za svoja tri dječaka (Tomasa, Marka i Branka) postavila krevete na kat u L obliku kako bi maksimalno iskoristila prostoriju. Pritom je koristila Ikein Kura krevet, koji se može postaviti iznad ili ispod strukture, ovisno o dobi djece.

Ovo je učinjeno u sobi s vrlo malo kvadrata pa sada pod jedni od kreveta postoji savršena slobodna zona za igru ​​i čitanje, a kada dođu prijatelji, može se dodati madrac. Osim toga, kreveti postavljeni uz zid, oslobodili su središnji prostor sobe za igru.

Dvije drvene kutije, jedna unutar druge, stvaraju savršenu mini policu kako bi knjige bile što bliže kutu za čitanje.

Koliko prostora kreveti zauzimaju?

Kura kreveti su dimenzija 209 x 99 x 116 cm, a kako biste ih smjestili na kat potrebna vam je visina stropa ne manja od 270 cm.

Podjela je ključni

Rea i Nikola spavaju u istoj sobi, ali je prostorija odvojena mobilnom kućicom. Tako dobivaju određenu neovisnost, ali i dovoljno dnevnog svjetla.

Zvijezda je komad namještaja u obliku kuće koju djeca koriste za igru ​​i odvajanje oba okruženja. Kotači omogućuju da se lako premjestiti ili izvadi iz sobe ako je potrebno.

Dvije identične sobe

Sobe za Chloe i Olivia su poput refleksije u ogledalu, identične. Imaju istu kvadraturu i isti namještaj: krevet sa spremištem, udobnu klupu ispod prozora, stol za učenje i police za knjige, a odvojene su velikim kliznim vratima.

Kreveti ne pokrivaju prozore, a svijetla boja namještaja i zidova sobicu čini prozračnom, dok drvene podne daske povezuju oba prostora.

U 'L' i na tri strane

Zid je bio nepravilan, pa su roditelji dali napravili dvostruki zid kako bi mogli postaviti krevete i napraviti nišu. Lakirani je krevet dimenzija 200 x 90 x 110 cm, a tapeta pruža savršen ženski ugođaj za tri princeze.

Kontrast bijele i sive

Svatko tko uđe u ovu dječju sobu prvo ugleda krevet, zahvaljujući zidu oslikanom antracit sivom bojom koja ističe njegovu čistu bijelu boju. Riječ je o Kibuc krevetu (200 x 90 x 120 cm) s velikom donjom ladicom i malim policama na stranama.

Kao u vlaku!

Vlak-kreveti izvrsni su za izdužene sobe i ne trebaju visoke stropove. Ove je dizajnirala tvrtka Boyfe by Pler Interioristas, a izrađen je u mjerama 280 x 90 x 90 cm.

Kreveti na kat nude najbolja rješenja za male dječje sobe. No, osim što su funkcionalni moraju biti i sigurni.

  • Dobro ga pričvrstite na zid, kako bi se vaš mališan osjećao sigurno.
  • Imajte na umu da su fiksne stepenice stabilnije i da gornji ležaj mora imati ogradu ili ograde koje bi trebale biti 13 cm iznad madraca.
  • Učinite prostor za spavanje udobnim s dovoljno mjesta, tako da se djeca ne osjećaju "zaglavljeno".
  • Udaljenost između oba ležišta mora biti najmanje 60 cm.
  • Odaberite najbolju lokaciju
  • U idealnom slučaju, kreveti na kat su smješteni u kutu, kako biste dobili dojam većeg prostora.
  • Dobro je zadržati svjetlost, a ne spuštati se u mraku.

Izvor: elmueble.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 08:17