Doček Nove godine

Kuće za odmor od 200 do 1300 kuna po osobi

Čak i ako niste “control freak” ili nemate potrebu tjednima unaprijed isplanirati kako ćete provoditi slobodne vikende, o dočeku Nove godine morate razmišljati planski. Jer, ako biste zaružili s prijateljima na privatnom tulumu, ali ne u vlastitom prostoru jer nemate volje cijelo vrijeme glumiti domaćina, a poslije danima čistiti, ili biste radije otputovali, primjerice, u okolicu Zagreba, Zagorje, Gorski kotar, Liku ili Istru, već kasnite.

Kuće za odmor za doček Nove godine iznajmljuju se već od kolovoza, a uzme li se u ozbir da je do Silvestrova ostalo još samo mjesec dana, ponuda je sve manja. U to smo se i sami uvjerili pretražujući oglasnike i kontaktirajući iznajmljivače.

– Kasnite samo dva mjeseca – rekao nam je iznajmljivač kuće u Trakošćanu, dok nam je jedna iznajmljivačica u Fužinama kao alternativu ponudila kuću za Božić i produljeni vikend do 28. prosinca, kapaciteta osam osoba, spuštajući cijenu sa 150 kuna po osobi i noćenju na 110 kuna. – Kuća u Zavrhu odavno je rezervirana, ali mogu vam preporučiti kuću prijatelja u Bjelolasici kapaciteta 11 osoba za 3500 kuna za dva noćenja ili u Delnicama po istoj cijeni i u istom terminu za osam osoba – rekla je druga iznajmljivačica.

Nekoliko kriterija

Sve kuće koje smo uzeli u obzir u Zagorju nažalost su rezervirane, no ipak još nije kasno. Kako bismo vam olakšali potragu, donosimo vam nekoliko kuća pretežito u Gorkom kotaru koje su još slobodne za doček Nove godine. Pri odabiru vodili smo se s nekoliko kriterija: da kuća bude lijepa i ugodna te, koliko je moguće, što povoljnija. No, pretražujući oglasnike naišli smo na prekrasne kuće, samim time i nešto skuplje, koje smo morali uvrstiti u naš pregled, a većinom je riječ o vilama u Istri.

Vode se pregovori

U konačnici, može se pronaći tek pokoji vrlo jeftini aranžman, ali zapravo nećete proći baš povoljno jer se u trenutačnoj ponudi gotovo sve kuće za šest ili osam do deset osoba iznajmljuju na minimalno dvije ili tri noći, što po osobi može iznositi do 1300 kuna, ali vjerujemo da se boravak u njima isplati. I za kraj moramo napomenuti da su sve kuće još u četvrtak bile slobodne, no za neke su se već vodili pregovori. Stoga, požurite!

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 05:12