praktični trikovi

Donosimo 4 načina kako sakriti tehnologiju u uređenju

 

Tehnologija je danas gotovo neizbježan dio našeg svakodnevnog života i sve je prisutnija u našim domovima. Beskrajni kabeli, računala, brojni punjači, gadgeti i svako malo novi modeli koji nas mame pretvorili su naše interijere u prava tehnološka čuda koja su iznimno praktična i moderna, ali često ne izgledaju baš atraktivno, pogotovo kada se sjetimo neuredne šume kablova koji vise posvuda. No, postoji nekoliko jednostavnih trikova pomoću kojih možete uvesti red u tehnološki dio vašeg uređenja i vratiti svom interijeru stari sjaj.





Objesite svoj televizor na zid i sakrijte ga.

Umjesto da ga stavite u središte prostorije, zašto ne biste svoj tv jednostavno objesili na zid i okružili umjetničkim djelima? Kreativni detalji odvlačit će pozornost od samog televizora dok ne radi, a kada je upaljen savršeno će se uklopiti u razigrani izgled cijelog zida. Televizor možete sakriti i iza kliznih panela kojima možete u svoj prostor unijeti dašak rustikalnog ili industrijskog stila kada se radi o drvenim panelima, ili pak sasvim moderan izgled ako ih prekrijete bijelim panelima.

Pojednostavite sustav zvučnika.

Minimizirati nered koji stvaraju bezbrojni aparati ne znači odreći se kvalitetnog zvuka. Zaboravite na krupne i nespretne zvučnike koji vire iz svakog ugla vaše dnevne sobe i potražite modernije modele koji mogu stvoriti osjećaj kao da ste u kinu samo s jednim aparatom.



Stvorite si mali ured za rad koji možete sakriti.

Skrivanje kućnog računala nije najjednostavnija stvar, pogotovo kada se radi o klasičnom primjerku s kućištem i velikim ekranom. Kako biste ga ipak učinili manje primjetnim dijelom vašeg doma postavite jednostavnu policu na koju ćete smjestiti računalo u neiskorišteni kutak u uglu prostorije, spremište, ormar, ispod stepenica ili u prazni ugao hodnika. Kabele i punjače možete uredno pospremiti u taj kutak i time ukloniti neuredni sustav kabela iz svojih glavnih prostorija.



Uskladite tehnologiju s izgledom svog prostora.

Uskladite boju svog računala, stolne lampe i kablova boji zida vaše prostorije kako bi se na prvi pogled stopili s pozadinom. Tako osmišljen i uređen prostor izgledat će odmah pročišćenije i jednostavnije.

Izvor: Homes to Love

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 14:33