Kućanski poslovi

Dosta vam je nereda u kupaonici?

Evo kako možete uvesti red za čas!

Gomila prljavog rublja, stari ručnici, poluprazne bočice šampona i gelova za tuširanje te još čitav niz higijenskih potrepština koje čuvamo i koristimo u našim kupaonicama vrlo brzo mogu ovladati dostupnim prostorom i pretvoriti našu kupaonu u kaotični nered. Osim klasičnog čišćenja koje uključuje ribanje wc školjke, kade ili tuša te pranje podova obratite pozornosti i na ove faktore prilikom pospremanja. Uvedite ponovno red i osvježite svoj prostor za uljepšavanje!

Ogledalo

Mrlje od vode, ostaci paste za zube i prašina nakupe se na površini ogledala za čas. Sjetite se ponekad prebrisati i svoje ogledalo u kupaonici. Sve će vam odmah biti jasnije!

Ručnici

S polica vam ispadaju ručnici i više niste sigurni što je od svega toga čisto? Vrijeme je za jednu reviziju i bacanje starih i istrošenih ručnika! Nemojte upasti u klopku čuvanja prastarih komada zato jer će vam možda negdje zatrebati. Sačuvajte dva ručnika za potrebe čišćenja i pripremite za korištenje novije i ljepše komade koje ćete s užitkom upotrijebiti, a ostatka se odmah riješite.

Perilica za rublje

Vječno u pogonu, sama perilica također zaslužuje da ju se ponekad opere. Ubacite u bubanj dvije ili tri čaše alkoholnog octa, jedan od onih prastarih ručnika i okrenite jedan ciklus pranja na 90 stupnjeva. Već pri prvom izbacivanju vode iz bubnja moći ćete uočiti koliko prljave vode izlazi iz vaše perilice, pa možete zamisliti u čemu perete svoje intimno rublje. Nemojte zaboraviti oprati dobro ladicu za doziranje te prebrisati bubanj izvana.

Košara za rublje

Trpamo u našu košaru sve moguće komade prljavoga rublja, od intimnih komada do radne odjeće i sportske opreme. Ako se slučajno dogodi da u njoj završi nešto vlažno, natrpana košara recept je za smrdljivu katastrofu. Sjetite se koji put oprati i samu košaru kako biste spriječili neugodne mirise i razvoj bakterija.

Deterdženti

Provjerite vrijede li još deterdženti koje čuvate i jesu li kvalitetno skladišteni daleko od dječjih ruku i dosega najdražih nam kućnih ljubimaca. Okupite ih u jednu plastičnu kutiju i pospremite do iduće akcije čišćenja. Nadopunite unaprijed ono što vam nedostaje kako biste mogli bez odgađanja mogli iskoristiti iznenadni poriv za čišćenjem kada ga dobijete.

Gelovi za tuširanje, šamponi, regeneratori

Zna nam se dogoditi da kupimo određeni gel za tuširanje i shvatimo da nam uopće ne odgovara. Često pogriješimo i pri kupnji šampona i regeneratora pa kamo sa svim tim bočicama? Ako vam je žao bačenog novca to ne znači da morate tom proizvodu ustupiti mjesto u vašoj kupaonici sve dok mu ne istekne rok trajanja. Ponudite ih svojim prijateljima, možda će nekome odgovarati. U slučaju da niste uspjeli nikome pokloniti te proizvode, stavite ih u naznačenu vrećicu i objesite na kontejner, možda netko drugi bude zainteresiran.

Kozmetika

Vrijeme je da prekopate svoju kozmetiku i pobacate sve za što znate da je starije od godine dana. One komade koje najčešće koristite prebrišite s malo alkohola na vati kako biste uklonili nakupine prašine i nemojte zaboraviti oprati kistove za šminkanje s malo sapunice i tople vode.

Parfemi

Parfeme nemojte držati u kupaonici jer je to prostor u kojem temperatura nije uvijek na sobnoj razini. Svakim dužim tuširanjem u kupaonici stvarate malu saunu zbog koje vaši parfemi mogu promijeniti svoj miris. Radije ih posložite u spavaćoj sobi ili u predsoblju kako biste prije izlaska brzinski nanijeli špricaj ili dva svog omiljenog mirisa.

Samo hrabro!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 00:19