Plahta od milijun dolara

Evo kako i najgrublju staru plahtu učiniti podatnom kao da je od svile

Prilikom testiranja naslijepo, pet od šest ispitanih mislilo je da je jeftina plahta skupa, a skupa jeftina!

Doista živimo u zlatno doba televizije! Ne samo da se rade filmovi i serije o svemu i svačemu, nego ih možemo gledati bez obzira gdje smo i kojoj televiziji plaćamo pretplatu. Za ovaj savjet trebali bismo platiti ekipi američke TV serije Hack My Life, ali budući da nas baš oni uče kako da budemo hakeri, za nas je, kao i za vas, ovaj savjet besplatan.

O čemu se radi? O triku pomoću kojeg ćemo i najgrublju staru plahtu učiniti mekom i podatnom kao da je upravo plaćena novčanicom od milijun dolara.

Ne vjerujete? Normalno. Ekipa emisije testirala je stvar na šest slučajnih prolaznika, a izabrala ih je među okorjelim Njujorčanima, za koje se priča da im je iznimno teško ugoditi (pitajte samo Donalda Trumpa). Budući da ispitanici u konačnici nisu uspjeli osjetiti razliku između jeftine stare i skupe nove plahte, stvar je u praksi dokazana!


Trik je lagan i vrlo jeftin. Za njegovo provođenje treba vam šalica sode bikarbone i pola čaše octa, te poneka stara jeftina plahta. Sve zajedno ubacite u vešmašinu i pustite da odradi normalno pranje.

Želite li biti posebno pedantni, profesionalci na početku emisije sugeriraju da pranje u perilici započnete s vrućom vodom (ako to znate namjestiti na svojoj perilici), te da temperaturu negdje na pola ciklusa prebacite na hladno. Rezultat bi trebao biti još svileniji osjećaj opranih plahti!

Što su rekli ispitanici prilikom blind-testinga?

Svojih šest sudionika u testu TV ekipa je navela da legnu, jedan po jedan, u dva kreveta – jedan je bio presvučen plahtom koja je prethodno oprana sodom i octom, a drugi vrlo skupom plahtom iz vrlo šminkerskog dućana. Pet od šest testiranih mislilo je da je jeftina plahta skupa, a skupa jeftina!

Savjet za zaboravne: ono što vrijedi za stare pamučne plahte, vrijedi, dakako, i za stare pamučne jastučnice, pa već pri prvom eksperimentu ubacite pokoju u bubanj perilice.




Foto: Pinterest

Inspiracija: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 10:08