Mini vodič za jastučiće

Evo kako jastucima do doma kao iz magazina!

Možda se čini kao da matematika nema mnogo veze s uređenjem doma, no to ne može biti dalje od istine. Osim što je dobra promišljenost prostora kako bi se svaki centimetar maksimalno iskoristio nemoguća bez uporabe mjerenja i matematike, tu su i geometrijski uzorci i oku ugodna simetrija koju ponekad čak i nesvjesno primjenjujemo prilikom uređenja našeg životnog prostora. Način na koji raspoređujemo i grupiramo slike na zidovima ili pak slažemo jastučiće na našem krevetu ili kauču omogućuju nam da stvorimo uređenje koje ćemo s užitkom promatrati i u njemu boraviti.



Budući da je jedan od najjednostavnijih načina kako preurediti svoju dnevnu ili spavaću sobu a da pritom ne bankrotiramo dodavanje u interijer jastuka različitih veličina, boja i oblika, često znamo impulzivno kupiti jastuk koji nam je lijep ne razmišljajući pritom kako će se on uklopiti u naše uređenje i zanemarujući činjenicu da nije uvijek dovoljno samo sve nabacati na kauč ili krevet.

Želite li u svojoj dnevnoj sobi rekreirati divne prizore stiliziranih sofa i kreveta koje ste toliko puta gledali u časopisima o uređenju interijera, savjetujemo vam da se poslužite simetrijom i jednostavnim pravilom 2:2:1 kako biste stvorili oku ugodan raspored. Za stilizaciju kauča bit će vam potrebno ukupno pet jastuka - dva malo većih dimenzija i istog izgleda te dva malo manja koja se od velikih razlikuju po svojoj boju ili uzorku. Zadnji, peti jastuk neka bude u potpunosti drugačiji od ostalih. Može se razlikovati u boji, teksturi, uzorku ili čak obliku pa neka bude duguljast, okrugao, čupav ili baršunast, jarke boje, izražajnog uzorka ili pak u potpunosti crn ako su ostali šareni. Mogućnosti ima zaista bezbroj!

DEKORACIJE ZA DOM Razigrani čupavi jastuk



Smjestite ih na svoj kauč tako što ćete najveće jastuke staviti u oba ugla kauča. Dva manja jastuka smjestite malo bliže sredini kauča, tako da dodiruju velike jastuke. Kao završni dodir smjestite najupečatljiviji jastuk u sredinu kauča i gotovi ste! Na jednostavan, a efektan način stvorili se simetriju s upečatljivom točkom fokusa i kauč spreman za stranice časopisa!










Izradite sami slatki čvorasti jastučić koji je osvojio internet

Izvor: Pure Wow

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 23:03