Facelift doma poznate dizajnerice

Evo kako malim koracima do lijepog doma!

I ne morate u prostor uvoditi velike promjene kako biste ga osvježili

Polako nam stižu hladniji dani, a time i potreba da svoj dom prilagodimo promjenama koje oni sa sobom nose. Niže temperature, kraći dani i potreba da sve više vremena provodimo u toplini svoga doma uskoro će postati naša stvarnost, pa vam donosimo par savjeta kako se pripremiti. Jesenske promjene u našim životima ne moraju biti ograničene samo na izvlačenje toplije garderobe. Našem domu također bi dobro došlo da ga uvedemo u iduće godišnje doba malim preinakama koje će ga učiniti svježim i nadasve ugodnim za boravak. Poznati američki dizajner interijera Nate Berkus savjetuje da ovim malim koracima unaprijedite unutarnje uređenje svoga doma bez puno muke.

Ne morate u prostor uvoditi velike promjene kako biste ga osvježili.

U svojim ormarima skrivate posteljinu i dekice koje ste pospremili početkom proljeća i zamijenili laganijim materijalima. Vrijeme je da to ponovno izvučete iz ormara te uklopite u svoj interijer. Pletene deke, grublji materijali jastuka i raskošna posteljina samo su neki od primjera što sve možete ponovno vratiti u svoj prostor.

U svoj dom uvedite zemljane tonove.

Zagasita boja terakote, duboka šumska zelena ili boja devine dlake učinit će vaš interijer trenutačno vizualno toplijim i usklađenim s godišnjim dobom koje dolazi. Nema potrebe za velikim intervencijama i akcijama bojenja, dovoljno je da svom uređenju dodate dva ili tri predmeta zemljane boje koja vam se osobito sviđa kako biste ga osvježili.

Slojevi tkanine čine prostor udobnijim i vizualno atraktivnim.

Svoj ćete prostor najbrže dodatno urediti raznovrsnim tkaninama koje možete s lakoćom prebaciti preko naslona kauča, sofe ili stolica u blagovaonici kako biste ih učinili vizualno zanimljivijim i udobnijim. Šalovi, deke i prekrivači različitih zemljanih tonova i uzoraka odličan su dodatak svakom prostoru. Ne morate se brinuti zbog toga jesu li usklađeni ili ne, dovoljno je da su sličnih tonova kako bi bili vizualno povezani.

Male izmjene puno znače.

Promjena malih detalja, kao što su ručke na ladicama ili pak boja ručnika koje svakodnevno koristite, dovoljna je da se osjećate kao da ste u novom i osvježenom prostoru! Promotrite malo svoj dom i razmislite što biste s lakoćom mogli zamijeniti?

Prava rasvjeta za toplu atmosferu.

Sa sve kraćim danima sve ranije moramo paliti svjetla u svom domu. Zašto ne biste odustali od jake rasvjete i umjesto toga upalili koju malu lampu, čije će svjetlo stvoriti nježnu atmosferu u vašem domu? Osim svjetiljaka, uvijek možete upaliti one mirisne svijeće koje čuvate u ladici za posebne prilike i stvoriti svoju romantičnu atmosferu i radnim danom te se opustiti.

Ne zaboravite na zelenilo i djeliće prirode.

U šetnji sa svojim kućnim ljubimcima po prirodi sigurno nailazite na zeleno raslinje. Umjesto da neku zanimljivu grančicu iskoristite za igru sa svojim ljubimcem, sačuvajte je i stavite u vazu koja će potom služiti kao izvor zelenila na vašem stolu u blagovaonici.

Izvor: MyDomain

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 21:41