Jednostavno i učinkovito rješenje

Evo kako od garaže dobiti još jednu prostoriju!

 

Čitatelji bi htjeli renovirati prizemnu kućicu za odmor kako bi je ljeti mogli iznajmljivati, ali da služi i obitelji. Sadašnji raspored nije funkcionalan i ne zadovoljava njihove potrebe. Postojeća površina ne može se povećati. S dvije strane kuća je okružena vrtom pa bi voljeli da se iz jedne sobe izlazi direktno u vrt. Želje su također i otvoreni dnevni boravišni prostor, veća kupaonica te upotreba ugrađenih ormara. Postojeća garaža sada se koristi kao stambena kuhinja pa čitatelji mole za dva rješenja: jedno s garažom te drugo bez nje, odnosno da garaža pripadne stambenom dijelu.

Pretpostavka je da će se kućica za odmor koristiti najviše kad je lijepo vrijeme, pogotovo ljeti, a tada je u centru natkrivena terasa. Stoga je u obje ponuđene varijante sve podređeno njoj. Na natkrivenoj terasi može se postaviti i stol za blagovanje i sjedeća garnitura. Taj vanjski boravišni prostor veže se preko velike ostakljene stijene na unutrašnji – sada integrirani dnevni boravak s blagovanjem i kuhinjom. Rušenjem zidova i uklanjanjem elemenata postojeće kuhinje dobiva se dodatni prostor u novoformiranom dnevnom boravku,

Za smještaj stola za blagovanje i kvalitetniju organizaciju nove kuhinje, također proširuje se i površina postojeće kupaonice. Prostor garaže u naprednijoj varijanti postaje dodatna soba s dva ležaja. Spavaća soba predložena je s velikim krevetom i ugradbenim ormarima, a dodali smo i dvokrilna vrata prema terasi kako bismo i nju na neki način uključili, odnosno povezali s vanjskim prostorom. U scenariju ljetnih večera i zabava, odnosno druženja, moguće je tako otvaranjem vrata povezati kompletni prostor kućice s vanjskim prostorom natkrivene terase i tako stvoriti jedan jedinstveni vanjsko-unutarnji boravišni prostor.

Projektni ured MODUL E3 možete kontaktirati na - modul-e3.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 23:26