WIN-WIN RJEŠENJE ZA SVE!

Evo kako osušiti odjeću u sušilici rublja 20 % brže!

Ovim genijalnim trikom možete skrati sušenje odjeće 20% brže!

Čekanje da sušilica osuši odjeću, slično je gledanju vode dok polagano kuha, osobito kada smo u žurbi. Svi mi koji sami vodimo brigu da nam je odjeća uvijek čista, znamo koliko nas čekanje da sušilica obavi svoj jedini posao može isfrustrirati. Stoga, ako imate pristup sušilici rublja, donosimo jedan izvrstan trik koji će vam pomoći da uštedite dragocjeno vrijeme, energiju i novac. Plus, vrijedi i za najmoprimce i najmodavce.

Iskreno, tko ne bi želio manji mjesečni račun za struju i naposljetku, sušilicu koja će besprijekorno raditi koju godinu duže? U nastavku pogledajte, kako korak po korak skratiti ventilacijsku cijev bez puno muke!

OPREZ! Ventilacijska cijev treba spojiti sušilicu s ventilacijom u zidu.

Potreban pribor: odvijač, metar, flomaster, ljepljiva traka, skalpel i kliješta

1. Odmaknite sušilicu od zida.

2. Pronađite cijev (izgleda poput harmonike), koju ćete skratiti.

3. Spoj koji drži cijev na sušilici, učvršćen je jednim vijkom koji trebate odvojiti.

4. Izmjerite udaljenost između cijevi sušilice i ventilacije u zidu te označite mjesto rezanja prvo flomasterom, a zatim ljepljivom trakom oko cijevi.

5. Zatim oprezno zarežite cijev skalpelom kako biste lakše kliještima uklonili dio koji je suvišan, a zbog kojeg vam sušilica suši sporije.

6. Uklonite ljepljivu traku i napravite tri okomita utora na cijevi, radi lakšeg kasnijeg spojanja cijev iz sušilice s ventilacijskom u zidu.

7. Vratite cijev na sušilicu i ponovo ju učvrstite.

8. Nakon toga, razvucite cijev i provucite preko ventilacijske cijevi u zidu, a potom odvijačem učvrstite spoj .

9. Vratite sušilicu rublja na mjesto.

POGLEDAJTE VIDEO!

Kao što sve mogli vidjeti u videu postupak je vrlo jednostavan i oduzet će vam minimalno vremena, a vaša će odjeća već pri sljedećem sušenju biti suha 20 % brže. Naime, cijeli postupak kreće od činjenice, ako toplina kroz kraću ventilacijsku cijev prolazi brže, onda će i vlaga u sušilice ispariti brže, a samim time, cijeli će proces sušenja biti puno kraći. Što je u konačnici win-win rješenje za sve.

Osim toga, možete uštedjeti oko 200 kuna godišnje. Znamo nije puno, ali je sigurno dovoljno za izlazak s prijateljima u kino.

NAPOMENA: Trik se ne odnosi na kondenazcijske sušilice rublja.

Foto: YouTube, www.saetha.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 09:05