MALI, ALI PRAKTIČNI PROSTORI

Evo kako poboljšati izgled male kuhinje!

Sedam ključnih elemenata male kuhinje

Mala kvadratura vašeg prostora ne bi vas smjela obeshrabriti od toga da uživate u životu, druženju u malom boravku i pripremanju ukusnih obroka u svojoj kuhinjici. Malo kvadrata znači da svoj prostor morate pametno urediti kako biste sve dobro iskoristili, a za to će vam pomoći ovih sedam ključnih elemenata i jednostavnih trikova koji će vam olakšati život i poboljšati izgled kuhinje!

 

Namještaj postavite sve do stropa.

Zašto biste gubili vrijedne centimetre zida kada postavljanjem ormarića sve do stropa možete dobiti dodatni prostor za čuvanje kućnih potrepština i predmeta koje ne koristite baš svakodnevno? I neka vas prozorska niša ne sprječava da iznad nje postavite niske ormariće ili police na koje ćete poslagati kutije prepune stvari!

 

Odaberite štednjak sa samo dva plamenika.

U malim prostorima dodatnih 30 centimetara radne površine puno znači, a uz dobru organizaciju prilikom kuhanja, pogotovo kada radite više od jednog jela manjak plamenika nećete ni primijetiti.

 

Uložite u napu na izvlačenje.

Oslobodite i fizički i vizualno svoj prostor od glomazne nape tako što ćete odabrati teleskopsku napu na izvlačenje koja se ugrađuje ispod namještaja. Ne samo da će izgledati bolje nego nećete gubiti prostor ormarića na ovaj kućanski aparat.

 

Postavite ladicu ispod pećnice.

Nemojte ostaviti niti jedan dio svoje kuhinje neiskorišten! Neovisno koliko prostor ispod vaše pećnice bio mali, uvijek u njemu možete pospremiti pladnjeve, posude za pečenje ili pak praktična kuhinjska pomagala.

 

Ugradite različite mehanizme na izvlačenje.

Ugradite u svoje ormariće što više mehanizama za slaganje i organizaciju koje potom po potrebi možete izvlačiti i u potpunosti izvaditi van te tako na jednostavan način doći do pospremljenih stvari.

 

Postavite mali stol u kuhinji.

Nemojte se lišavati prostora stola, čak ni i u malom prostoru kuhinje. Sve što vam treba zapravo je ploha dimenzija 60 x 60 cm i dvije stolice kako biste dobili dodatnu radnu površinu i lijep prostor za doručkovanje.

 

Razmislite o malom kuhinjskom otoku.

Možda se ideja o kuhinjskom otoku u maloj kuhinji doima nelogično, ali ako pronađete lijepi otok malih dimenzija ili ga izradite po mjeri može vam služiti kao pomoćni stol, izgledati jako efektno i koristiti kao dodatni prostor za odlaganje potrepština.

Izvor: El MuebleL

Izdvajamo

Iz drugih medija