Ovo su znale i naše bake!

Evo kako ukloniti mrlje s plahte i posteljine kada klasično pranje ne pomaže!

 

Kako ukloniti mrlje, neugodne mirise i prirodne masnoće koje se znaju zavući u niti tkanja kada klasično pranje ne pomaže? U nastavku pročitajte kako teče postupak pranja koji su znale i naše bake! Pripazite samo u slučaju da na svojoj posteljini imate i kakvu veću mrlju jer će onda biti potrebno prije postupka koji slijedi tretirati samu mrlju.

Potreban materijal

  • vruća voda
  • alkoholni ocat
  • soda bikarbona
  • deterdžent za posuđe

Postupak

Napunite kantu ili sudoper vrućom vodom. Dodajte u vodu šalicu octa i žlicu i pol deterdženta za pranje posuđa.

Stavite svoju posteljinu u vodu i rukama je dobro natopite. Pustite da se posteljina natapa barem 30 minuta ili čak preko noći, ovisno o potrebi.

U bubanj svoje perilice za rublje stavite pola šalice sode bikarbone. Izvadite posteljinu iz vode i malo je iscijedite pa stavite u perilicu za rublje.

Pokrenite program iskuhavanja odnosno program s najvišom temperaturom koju vaša perilica nudi.

Kada ciklus pranja bude gotov, izvadite posteljinu van. Ako tkanina još uvijek nije onako svježa kako biste željeli, ponovite odmah cijeli postupak. Nakon drugog bi ciklusa čak i najprljavija posteljina trebala izgledati i mirisati kao nova! Ako imate tu mogućnost, osušite svoju posteljinu na suncu jer ono dodatno izbjeljuje tkaninu.

Naše se tijelo ponekad počne znojiti čak i kada spavamo, bilo zbog činjenice da nam je jednostavno pretoplo ili jer proživljavamo noćnu moru zbog koje je naše tijelo pod stresom. Tu su i brojna tjelesna stanja koja uzrokuju znojenje poput puberteta, menopauze, bolesti kao što je dijabetes i tako dalje. Neovisno o razlogu našeg znojenja korisno je imati par trikova u rukavu za pranje smrdljivih plahti natopljenih znojem.

Izvor: One Good Thing by Jillee

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. ožujak 2024 08:53