JEDNOSTAVAN I EFIKASAN TRIK

Evo zašto biste u perilicu posuđa trebali staviti posudu s octom

 Joe Lingeman / Apartment Therapy
Volimo jednostavne trikove za čišćenje koji nam odmah pokažu rezultate i olakšaju svaki sljedeći put kada se uhvatimo ovog posla. Predstavljamo vam jedan od takvih.

Alkoholni ili bijeli ocat nailazi na brojne korisne primjene u kućanstvu, i zato je neizostavan dio na policama svake kuhinje. Zajedno sa sodom bikarbonom i limunom postaje odlično sredstvo za čišćenje, a salatu gotovo ne možemo začiniti bez njega.

Kao samostalno sredstvo za čišćenje možete ga koristiti za prozorska stakla, dezinficiranje sudopera, podove, perilicu za rublje, ručnike i brojne druge stvari.

U perilici posuđa, alkoholni ocat možete iskoristiti kao sredstvo za ispiranje. Naime, voda iz perilice, zbog previše kamenca, može ostaviti mrlje na čašama i ostalom posuđu. Možda ste ponekad primijetili da se nakon pranja u perilici vaše posuđe jednostavno ne sjaji onako kako bi trebalo. Jedna posuda s octom koju ćete postaviti u perilicu među prljavo posuđe će prilikom ispiranja otopiti kamenac u vodi te će vaše posuđe iz perilice izaći blistavo čisto.

Dodatan savjet

Pomoću alkoholnog octa možete temeljito očistiti i samu perilicu posuđa. Ovdje pogledajte kako.

Izvor: apartmenttherapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. ožujak 2024 05:41