PRONAĐITE INSPIRACIJU

Genijalne ideje za uređenje polica u domu

 Instagram/theheidihouse
Ukrasite svoj dom divnim policama i pametnim rješenjima za pohranu stvari!

Postoji vrlo malo elemenata u interijerima koji savršeno kombiniraju funkcionalnu i estetsku komponentu kao što su police. Naime, one ne služe samo za odlaganje knjiga, posuđa, suvenira, dekoracija i drugih stvari, već cijeli životni prostor čine mnogo ljepšim i zanimljivijim. Također štede prostor, osobito one zidne. Kako bismo vas nadahnuli da se okušate s postavljanjem polica, donosimo vam genijalne ideje koje će vam se sigurno svidjeti.

1. Mislite na male stvari

Ako nemate dovoljno slobodnog prostora za neku veću zidnu policu, uvijek se možete odlučiti za postavljanje manje. Idealno mjesto za to može biti i ispod već postavljenih elemenata. Tako ćete dobiti slobodnog mjesta za skladištenje sitnijih stvari poput sredstva za čišćenje, sapuna i sličnih potrepština.

2. Postavite biljke na police

Biljke na zidnim policama nisu novost, a uvijek izgledaju sjajno. Osim što je ova dekorativna ideja vizualno zanimljiva, biljke su dobre i po tome što su prirodni pročišćivači zraka što je još jedan dodatni plus. Kod biranja biljaka možete biti kreativni, najvažnije je da vrste birate prema uvjetima u prostoriji.

3. Inspirirajte se omiljenim stilom

Ne morate pretjerivati s detaljima kako bi vaša polica izgledala zanimljiva. U ovom slučaju, dizajneri su bili inspirirani skandinavskim stilom i minimalizmom, a moramo priznati da je rezultat sjajan!

4. Držite se pravila 'manje je više'

Nemojte ni slučajno pretjerivati sa šarenilom, pogotovo ako u interijeru već prevladava dovoljno boja ili se želite bazirati na minimalističkim obilježjima. Imate li u prostoriji već određenu baznu paletu boja, naprimjer bijelu, uvijek je dobra opcija zadržati se na neutralnim nijansama. Ovaj radni kutak dokazuje kako i minimalizam može dobro izgledati.

5. Ukrasite prostor oko prozora

Zid prozora u kuhinji može biti veliki plus, sve dok ne počnete razmišljati o tome kako ga urediti. Ne očajavajte. Možete se odlučiti za postavljanje otvorenih polica iznad ili ispod prozora koje vam omogućavaju da zadržite klasični arhitektonski šarm bez žrtvovanja čitavog prostora za pohranu potrepština.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 06:15