A ŠTO SAVJETUJU STRUČNJACI?

Genijalni načini kako savršeno transformirati kupaonicu u unajmljenom stanu ili kući

(Pre)uređenje kupaonice u unajmljenom stanu nije jednostavan zadatak, pogotovo s obzirom na to da je potrebno voditi računa o financijama, ali i cjelokupnom uređenju interijera koji vam zapravo ni ne pripada

Kako bismo vam što više pomogli, za vas smo zato na jednom mjestu izdvojili fantastične savjete stručnjaka kako brzo, jednostavno i usput što jeftinije transformirati kupaonicu u unajmljenom stanu ili kući.

Foto: 326670 Morganit za kadu RED MPC 699,90 kn, KAT 599,90 kn, Pevec

 

1. Promijenite rasvjetu u kupaonici

Rasvjeta je vrlo bitan dekorativni čimbenik kada govorimo o uređenju interijera, pa tako ni kupaonica nije iznimka. Osim toga, rasvjeta kao takva može unijeti veliku promjenu u životni prostor te ga u potpunosti transformirati. Savršeni izbor za rasvjetu jesu žarulje sa srebrnim vrhom. Naime, one nisu samo vizualno ugodne, već ujedno pružaju i odličnu svjetlost u prostoru.

2. Na zidove objesite što je više moguće

Ako se radi o nešto manjoj kupaonici, idealno rješenje za dobivanje dodatnog prostora za skladištenje stvari jesu kuke, stalci i police pa se obavezno odlučite za njih.  Ugradbeni stalci za ručnike 0dlično su rjješenje za dobivanje dodatnog prostora u unajmljenom stanu, a manje ručnike slobodno držite i na vješalicama. To je praktično rješenje za pohranu sttvari, ali i savršeni način dodavanja teksture.

Foto: 326671 Morganit za tuš kadu RED MPC 599,90 kn, KAT 499,90 kn, Pevec

 

3. Unesite tople elemente u prostor

Svi bijeli zidovi i pločice u kupaonici mogu se doimati pomalo sterilno, a čak i dosadnjikavo. Stoga, odlično je rješenje dodavanje toplih elemenata u prostoru poput, recimo, drvenog stolca ili klupice. To je zimi ugodnije od stajanja na hladnim pločicama, a ujedno i unosi određenu atmosferu u unajmljenu kupaonicu. Isto tako, odlično je rješenje i topla prostirka na podu koja će ugrijati vaša stopala u ovim nadolazećim hladnijim danima.

4. Iskoristite svaki slobodni, pa i onaj najmanji dio, u kupaonici

Bilo koja ručka ili manji stalak upotrebljiv je, barem ako se nas pita. Ako, naprimjer, volite držati svoj nakit uvijek pri ruci u svojoj kupaonici, objesite ga tamo gdje ćete uvijek moći doći do njega.

Foto: 326673 Morganit visoka za sudoper RED MPC 699,90 kn, KAT 549,90 kn, Pevec

 

5. Pospremite sve suvišne stvari u kupaonici

Što je manji prostor u pitanju, više je potrebno stvarima u kupaonici kako bi 'disale'. Zato je potrebno da pospremite sve suvišne stvari u kupaonici, jednog dijela se riješite, a drugi dio jednostavno premjestite u neki drugi prostor u stanu ili kući.

6. Postavite zidne niše kao zanimljivo rješenje za odlaganje

Ako se nalazite u samom procesu renovacije kupaonice, pokušajte u zid ugraditi nišu kako biste dobili dodatni prostor za odlaganje stvari bez da za to žrtvujete dodatni prostor. U slučaju da nemate mogućnosti rušiti zidove jer je, dakako riječ o unajmljenom stanu, nišu možete dobiti postavljanjem visećeg ormarića s otvorenom policom.

Foto: 326672 Morganit za umivaonik RED MPC 499,90 kn, KAT 429,90 kn, Pevec

7. Dodajte karakter svojoj kupaonici uz moderne miješalice

Tko kaže da svoju kupaonicu ne možete ukrasiti modernim slavinama, odnosno kupaonskim miješalicama? Dodajte karakter svom unajmljenom prostoru ovom jednostavnom, ali opet presudnom promjenom koja će u potpunosti obogatiti vaš interijer.

8. Postavite zrcala na zidove

Trik s ogledalima uvijek 'pali' u slučajevima kada želite vizualno povećati svoj prostor, ali i preurediti dotad možda dosadan interijer. Naime, postavljanje velikih površina ogledala na zidovima stvaraju iluziju veće kvadrature prostora, a mogu se bez problema maknuti.

Izdvajamo

Iz drugih medija