KORAK PO KORAK

I OVE GODINE MUKU MUČITE SA ZAPETLJANIM BOŽIĆNIM LAMPICA Evo kako raspetljati lampice u par koraka!

 

Raspetljavanje božićnih lampica slovi kao jedan od najgorih zadataka uključenih u blagdansko uređenje doma. Riječ je o izuzetno zamornom poslu i ako ste u prilici da ga izbjegnete, kupovinom novih lampica, mi vas podržavamo. Vjerojatno svake godine psujete na ogromnu količinu zapetljanih nizova svjetala, pokušavajući otkriti gdje početi. Nemojte dopustiti da zapetljane žice ili izgorjele žarulje izvuku Grincha u vama. Imamo rješenje kako raspetljati božićna svjetla.

1. Planirajte

Raspetljavanje božićnih lampica može potrajati neko vrijeme, stoga je bitno da se dobro oboružate živcima i pripremite prije samog početka. Pustite svoju omiljenu glazbu, opustite se i fokusirajte se na zadatak. U ugodnoj atmosferi, izvadite lampice iz skladišta i postavite ih u veliki prostor. Pobrinite se da imate dovoljno prostora za širenje. Trebat će vam dodatni prostor kada ih počnete raspetljavati. Također, skinite cipele kako biste izbjegli lomljenje žaruljica, ako slučajno na njih stanete.

2. Započnite raspetljavanje

Prvo pronađite utikač, velik je pa biste ga trebali lako locirati i upotrijebite ga kao vodič. Kada pronađete utikač, lagano ga provucite kroz čvorove. Nastavite sve dok se ne riješite svih čvorova.

3. Nastavite raspetljavanje

Dok raspetljavate svaki niz svjetala, važno je da ih organizirate. Ako to ne učinite, riskirate da će te ih drugi put zapetljati. Lampice možete postavljanjem u ravne linije ili ih omotajte oko ruke u laktu poput vrtlarskog crijeva. Bez obzira na način koji odaberete, držite raspetljane nizove daleko od zapetljanih. Ne žurite. Ako naiđete na čvrste čvorove, pokušajte s druge strane.

4. Provjera lampica

Nakon što ste sve lampice raspetljali, provjerite žarulje. Prilikom provjere žarulja, pazite da svjetla ostanu ravna kako biste izbjegli ponovno zapetljavanje. Nakon što su svjetla potpuno provjerena, možete postaviti na vaše božićno drvce.

Izvor: www.doityourself.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 13:45