SAVJETI ZA PET

Ideje za male stanove koje vrijedi isprobati

Savjeti koji će vam pomoći da dobijete maksimum od svog doma

Nekad vam se možda čini da uz sve savjete za uređenje vašeg malog doma vi i dalje nemate dovoljno mjesta i ne znate kako izvući maksimum od prostora u kojem živite. No, to ne mora biti tako, važno je samo da znate odabrati što vam točno nedostaje i da se fokusirate isključivo na to. Pripazite ako imate u svom domu neki komad namještaja ili neki kutak koji uopće ne koristite i napravite više mjesta za ono što vam stvarno treba. Zato vam danas donosimo neka rješenja kojih se možda ne bismo sami sjetili, a pomoći će vam da od svog doma, koliko god velik bio, dobijete maksimum.

Postavite televizor na zid, a iznad i ispod postavite police ili ormariće. Na ovaj način dobit ćete puno više skladišnog prostora nego ako postavite samo stalak za TV.

Da biste dobili više mjesta zamijenite sofu s nekoliko udobnih stolica koje po potrebi možete premještati, što je velika prednost za male interijere.

Ako imate sofu, iskoristite prostor iza nje tako da postavite police. Obložite unutrašnjost polica nekim šarenim tapetama, kao na primjeru na slici za dinamičan izgled vašeg doma.

Ako nemate hodnik ili u njemu nemate mjesta, na ulazu postavite malu zidnu policu na koju možete odložiti ključeve i ostale sitnice.

I prostor iznad vrata ili prozora također možete iskoristiti na način da postavite police i na njih dekorativne kutije za sitnice koje vam ne moraju biti na dohvat ruke.

Umjesto noćnih ormarića također možete postaviti male zidne police na koje možete odložiti knjige ili sitnice koje vam trebaju biti na dohvat ruke.

Radni kutak ne mora oduzimati jako puno mjesta u domu, inspirirajte se primjerom na slici.

Da je svaki centimetar vašeg doma važan pokazuje i primjer na slici. Uska duga konzola našla je svoje mjesto na ovom naoko neiskoristivom prostoru u domu.

Velika košara ili neke lijepa kutija koju možete smjestiti pod stol uvelike vam može pomoći za skladištenje stvari s kojima jednostavno ne znate gdje biste.

Nalovna fotografija: Instagram @paulinevzz

Izvor: apartmenttherapy.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 06:32